Αθλητικά/Αθλητισμό

Το πρωτάθλημα έχει ήδη λήξει…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love
Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Νέο επεισόδιο της ποδοσφαιρικής παρωδίας την οποία οι ηγέτες της μπάλας έχουν βαφτίσει ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ! Πρώτα η εύνοια (πάλι) της διαιτησίας στον Παναθηναϊκό (με υποδείξεις των «πλαϊνών» που θα΄ λεγε ο Θωμάς…) Η Λάρισα αδικήθηκε, ηττήθηκε μένοντας με τα παράπονο. Αναρωτιέμαι, παίρνοντας έξι βαθμούς στα δύο τελευταία ο ΠΑΟ, ενώ δεν τους άξιζε, πως θα χάσει την έξοδο στην Ευρώπη; Το ότι οι «πράσινοι» συνεχίζουν να υποδέχονται την ‘εκλεκτή πελατεία’ σε άθλιο τερέν, ερμηνεύεται ως μαζοχισμός των γηπεδούχων, αλλά  και ως άθλια  συμπεριφορά στους επισκέπτες.  Άντε να τελειώνει το δώρο του δημάρχου Αθηναίων (δηλαδή τζάμπα νέο γήπεδο) στον Γιάννη Αλαφούζο, ώστε να λήξουν τα προβλήματα.

Από την στιγμή που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ (με σαφή εύνοια διαιτησίας-ξέρει ο αρχηγός Βιερίνια…) αλλά και η ντεφορμέ ΑΕΚ συνέχισαν με νίκες, σημαίνει πως όσο πιο σύντομα λήξει η παρωδία, τόσο το καλύτερο για την ηρεμία όλων μας. Το ότι υπάρχουν «παπαγάλοι» σε διάφορα Μέσα έτοιμοι κάθε στιγμή να  διαφημίσουν  τους δήθεν καλούς παίκτες, θα ήταν λογικό να τους αγνοείτε. Ξέρετε γιατί; Διότι με το που μαθαίνεις τον νέο ‘σταρ’ με το περίεργο όνομα από την αλλοδαπή, τον ξεχνάς διότι τον διώχνουν «μετ’ επαίνων», όλες σχεδόν οι δυνάμεις του τουρνουά.

Εννοείται πως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το παρελθόν, διότι αυτή θα επιφέρει γέλια σε βαθμό δακρύων. Για παράδειγμα: η ‘Αθλητική Κυριακή» της κρατικής ΕΡΤ 1, μετά τα… σύγχρονα στιγμιότυπα, έδειξε χθες αγώνα της περιόδου 1983-84. Τότε που Παναθηναϊκός και Λάρισα διέθεταν ΕΛΛΗΝΕΣ παικταράδες (με εξαίρεση τον Αργεντινό Ρότσα, ο οποίος είχε… βαπτιστεί στο Αιγάλεω!) Τότε που οι ενδεκάδες ήταν μόνιμες και η λέξη  ροτέϊσον άγνωστη στους προπονητές.

ΥΓ: Σωστός ο σκόρερ του Αστέρα Τρίπολης Ιερώνυμος Μπαράλες,  ο οποίος δεν γιόρτασε το μοναδικό γκολ που  πέτυχε (και το οποίο κόστισε την ήττα στον «ζαλισμένο» από τον προηγούμενο αγώνα του Απόλλωνα). Ξέρετε γιατί; Διότι θα επρόκειτο για σούπερ ξευτίλα. Το παιδί αυτό, είχε ξεχαστεί στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή (ίσως δεν είχε δυνάμεις να γυρίσει) όταν δέχτηκε λάθος γύρισμα αμυνόμενου απολλωνιστή, έγινε κάτοχος σκόραρε, αφού τα κάπου δέκα μέτρα οφσάϊντ δεν ίσχυαν. Αν πανηγύριζε, από άποψη ηθικής ο Μπαράλες θα ήταν «για αυτόφωρο».

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά

210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες  με παιδικό καρκίνο.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ποιος είναι ο Ιγγκλέσιας;, του Γιώργου Αρκουλή
Εθνική και Πογιέτ σε καλό δρόμο…, του Γιώργου Αρκουλή
Έχει «γραμμένη» την TV…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.