Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Το Ποτάμι έχει 0% υποκρισία, 0% ψέμα και 0% διαφθορά

Spread the love

“Στις Ευρωεκλογές το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη”, υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Πάτρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι “μετά από την συνέπεια που έχει δείξει το Ποτάμι στην υπεράσπιση των ευρωπαϊκών θέσεων, ήρθε η ώρα να εισπράξει εκτός από τη συμπάθεια του κόσμου και την ψήφο του”.

Αναφερόμενος στα δύο προβλήματα της ΕΕ, τόνισε: “Μας ανησυχεί η άνοδος της ακροδεξιάς στη χώρα μας και στην Ευρώπη, όπως μας ανησυχεί το έδαφος που κατά στιγμές κερδίζουν οι λαϊκιστές δημαγωγοί είτε της δεξιάς, είτε της αριστεράς”. Σε αυτούς τους ανθρώπους, που θέλουν λιγότερη Ευρώπη, το Ποτάμι απαντά ότι “το μέλλον της Ευρώπης είναι η Ένωση. Αυτό που συνθηματικά εμείς λέμε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης”.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις δήλωσε: “Το Ποτάμι έχει 0% υποκρισία, 0% ψέμα και 0% διαφθορά. Από αυτά τα πολλά 0% που τρώνε το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, θα πάρουμε μεγάλο ποσοστό στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, διότι ο κόσμος μπορεί να διακρίνει ποιοι τόσο καιρό λένε τα ψέματα, ποιοι πουλάνε ελπίδες”.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε :“Έχουμε πέντε προτεραιότητες και με αυτούς τους πέντε όρους θα γίνει η οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία μετά τις ευρωεκλογές και μετά τις εθνικές εκλογές, αν έχουμε αλλαγή”. “Ο λαός αποφασίζει ποιος είναι πρώτος ποιος είναι δεύτερος και εμείς με ποιες θέσεις θα συνεισφέρουμε σε αυτήν την αλλαγή που θα αποφασίσει ο κόσμος”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού επανέλαβε τη στάση του Ποταμιού να μην δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ξεκαθάρισε πως “ο ρόλος ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κόμματος είναι να λύνει προβλήματα” και για αυτό κάλεσε του πολίτες “να σκεφτούν σοβαρά ένα κόμμα καθαρά ευρωπαϊκό, καθαρά προοδευτικό, χωρίς «ναι μεν, αλλά», χωρίς κωλοτούμπες και χωρίς καμία συνεισφορά σε αυτήν την υποκριτική πολιτική που ζεις και καταδυναστεύει τη χώρα”.

Τέλος, χαρακτήρισε ντροπή για τη χώρα “την πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία που συντηρούν τα μεγάλα κόμματα και δεν επιτρέπουν την εύκολη ψήφο των ανθρώπων που έφυγαν”. Από τους 540.000 Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης, μόλις οι 20.000 θα ψηφίσουν στις εκλογές: “Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι κομματικές, συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δέχτηκαν να αλλάξει και να γίνουμε μία σύγχρονη χώρα”.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που ακολούθησαν τον Σταύρο Θεοδωράκη στην περιοδεία του στην Πάτρα, έδωσαν το στίγμα τους για τις εκλογές του Μαΐου.

Θανάσης Χειμωνάς: “Εκτός από το brain drain Ελλήνων στο εξωτερικό, αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές και για το ελληνικό brain drain. Γιατί ένας κάτοικος μιας πολύ μεγάλης πόλης όπως είναι η Πάτρα, πολλές φορές είναι αναγκασμένος να πάει στην Αθήνα για να δημιουργήσει και να εργαστεί. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε”.

Θανάσης Αναγνωστόπουλος: “Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα το οποίο μιλάει ανοιχτά για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Όλα τα άλλα κόμματα είναι στα λόγια ευρωπαϊστικά. Mόνο το Ποτάμι βγαίνει μπροστά στην πράξη, με αποφασιστικότητα να μιλήσει για το επόμενο βήμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης το οποίο για την Ελλάδα έχει ένα επόμενο στάδιο που είναι απολύτως απτό και ωφέλιμο”.

Γιώργος Δημακόπουλος: “Από το 2001 έχουμε νομοθετήσει την επιστολική ψήφο, αλλά καμία κυβέρνηση δεν το έχει κάνει πράξη. Έτσι 540.000 ελληνόπουλα που ζουν αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό δεν μπορούν να ψηφίσουν κανένα ελληνικό κόμμα. Στόχος μας είναι να πείσουμε την Ευρώπη να κάνει πράγματα για εμάς, να είναι το όχημά μας που θα κάνει την περισσότερη Ευρώπη να κάνει την ισχυρότερη Ελλάδα”.

Γιώργος Σαγιάννης: “Το Ποτάμι είναι το κόμμα που κράτησε την Ελλάδα στην ΕΕ το καλοκαίρι του ‘15 όταν όλοι σφύριζαν αδιάφορα και έριχναν το φταίξιμο για τη χρεοκοπία που οι ίδιοι έφεραν στη χώρα. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι ευρωεκλογές και πρέπει να δώσουμε ένα πολύ δυνατό μήνυμα στους ευρωσκεπτικιστές και πρέπει να μην φοβηθούμε, να είμαστε πιο τολμηροί για να πάμε σε αυτό που λέμε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης”.

Γιώργος Κορκόβελος: “Οι αποφάσεις παίρνονται κατά 80% έξω, οι πιο σημαντικές, όπως το μεταναστευτικό, η ενοποίηση της ευρωζώνης θα ληφθούν την επόμενη πενταετία. Οι θέσεις Μακρόν είναι που θα φτιάξουν μια νέα δυναμική, με νέες συμμαχίες που θα είναι διαφορετικές και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και από τους σοσιαλιστές και από τους φιλελεύθερους”.

SHARE
RELATED POSTS
Eνότητα, Μεταρρυθμίσεις, Πρόοδος, του Γιάννη Πανούση
Βασίλης Α. Υψηλάντης : «Θέτω όλες τις δυνάμεις, τη γνώση και την εμπειρία μου για την προκοπή και ανάπτυξη των νησιών μας».
Οι περιορισμοί της πραγματικότητας, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.