Ανοιχτή πόρτα

Το «οχυρό» Δι@ύγεια, εκ των έσω «πολιορκείται»; του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Ο πολίτης – πολλώ δε μάλλον ο δημοσιογράφος – που σέβεται τον εαυτό του, προκειμένου να έχει έγκυρη ενημέρωση περί των αποφάσεων των Κυβερνητικών Οργάνων, οι οποίες αποφάσεις αφορούν τόσο στον στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οφείλει να συμβουλεύεται ανά πάσα ώρα και στιγμή τον κεντρικό ιστότοπο εις τον οποίον αναρτώνται όλες οι αποφάσεις,  προκειμένου αυτές να πιστοποιούνται μέσω του ανωτέρου φορέα και να καθίστανται έγκυρες. Αυτά προς εισαγωγική ενημέρωση. 

Εκείνο όμως το οποίο λαμβάνει χώρα και την στιγμή αυτή που γράφονται αυτές οι αράδες (πρωί της 23ης Ιανουαρίου 2023, ώρα Ελλάδος 12:37 ) – σημειωθήτω ότι ο ιστότοπος ευρίσκεται «εκτός» περίπου δέκα ημέρες  με ό, τι αυτό σημαίνει – είναι πρωτοφανές. Η αιτιολογία η οποία πριν μια εβδομάδα εμφανιζόταν στον ως άνω ιστότοπο εκ μέρους του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συνοψιζόταν σε μία πρόταση: «Προσωρινή αναστολή προγράμματος λόγω έκτακτης συντήρησης». Μετά και το πέρας της εβδομάδος, η ως άνω προειδοποιητική ενημέρωση αντικαταστάθηκε με την ένδειξη «403 forbidden» εντός λευκού φόντου, όπερ μεθερμηνεύεται σε απαγορευτικό.

Επειδή πρόκειται για τον μόνον κεντρικό ιστότοπο – εκεί δηλαδή όπου δημοσιεύονται οι πάσης φύσεως κρατικές δράσεις,  σκοπόν έχουσες την διαφάνεια και μόνο – ας δοθεί επιτέλους μία πειστική εξήγηση για τον λόγο (έστω και προσωρινής)  αναστολής του. Το απαιτεί ο κόσμος της ενημέρωσης. Το ότι από την «Δι@γεια» έχει αντληθεί μέγας όγκος δημοσιευμάτων  σχετιζομένων με τις εδώ και έξι μήνες πληροφορίες περί τις υποκλοπές, ουδείς πιστεύω ότι έχει να αποκρύψει κάτι με την διακοπή πληροφοριών παρεχομένων εκ μέρους του εν λόγω ιστοτόπου και με ό,τι αυτός είναι επιφορτισμένος να δημοσιεύει. 

Αναμένουμε…       

SHARE
RELATED POSTS
Προσοχή το γλωσσικό…, του Γιώργου Αρκουλή
Βράβευση Δημάρχου Ρόδου Φ.Χατζηδιάκου για την ετοιμότητά του στις ροές προσφύγων και μεταναστών
“Make America Great Again” – by “Sleepy Don”, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.