Ανοιχτή πόρτα Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Το καλύτερο μασάζ, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Σάββατο σήμερα, και όπως όλα τα Σάββατα όπου το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία είναι πιο χαλαρό – έως ελεύθερο θα ‘λεγα – προσήλθα για να επισκεφτώ τον άνθρωπο μου. Από τη βιασύνη μου, αντί να μπω από την κυρία είσοδο, κατέληξα να ευρίσκομαι στον χώρο των επειγόντων περιστατικών. Ο διάδρομος τίγκα, κι ένας πανζουρλισμός να επικρατεί. Ένα ζευγαράκι ηλικιωμένων κάθεται σ’ ένα παγκάκι όπου η γυναίκα έτριβε με απαλές κινήσεις το γόνατο του άνδρα της. Εκείνος είχε καρφώσει τα μάτια του στα δικά της με περίσσεια ευγνωμοσύνη. Τους χάρηκα, κι αν πω πως τους ζήλεψα, μη με ρωτήσετε γιατί.

Η διευθύνουσα των επειγόντων εξέρχεται του γραφείου της και επιβάλει την ησυχία. Ερωτώ καμιά δεκαριά που στριμώχτηκαν εκεί στη γωνία αγκαλιάζοντας το καλοριφέρ: Ποιος κάνει το καλύτερο μασάζ; Οι απαντήσεις βροχή: « ένας καλός φυσικοθεραπευτής…, μια καλλίγραμμη μασέρ…, μόνο ένας επαγγελματίας ρεφλεξολόγος…, ένας καλός Κινέζος με την αρωματοθεραπεία του…, ένα οργανωμένο spa αρκεί η κοπέλα που θα το κάνει να είναι γ@@@@τη».

Από κανενός το μυαλό δεν πέρασε ότι το πιο τέλειο μασάζ το κάνει η αγάπη!

Ναι, η αγάπη! Τα χέρια εκείνα που κινούνται από τα βάθη του μυαλού, χωρίς καταπόνηση, με μεθοδικότητα, με απαλές μαλάξεις, χάιδεμα απαλό και σε κοιτούν στα μάτια ταυτόχρονα, ενεργοποιώντας όλα τα σημεία του σώματος ψάχνοντας με μεγάλη υπομονή να βρουν τα μονοπάτια εκείνα του πόνου στο σώμα που αγαπούν και λατρεύουν χαρίζοντας σου στιγμές πραγματικής ανακούφισης.

Το λέω αυτό, γιατί προηγουμένως είχα δει το υπόδειγμα στο ηλικιωμένο ζευγαράκι.

Χρόνια με ταλαιπωρούν κάτι πιασίματα, και μερικές ημικρανίες όποτε τους κατέβει.

Με ποιες γνώσεις και με ποιες εμπειρίες να απαντήσουν οι άλλοι;

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ήταν μια μέρα δύσκολη!, του Γιώργου Αρκουλή
Χωρίς ποιότητα, του Γιώργου Αρκουλή
Είναι ν’ απορείς…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.