Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Το θανάσιμο αμάρτημα της αποχής, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Τζίνα Δαβιλά

Το σκίτσο είναι του Βαγγέλη Παυλίδη

Η αποχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές έφτασε και το 62%, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι κανείς από τους υποψηφίους δεν ήταν αρκετός, πειστικός, έμπιστος ή αξιόπιστος τόσο ώστε να άρει κάποιος το κορμί του μετακινώντας το μέχρι το εκλογικό κέντρο.

Σε άλλη ερμηνεία δηλώνει ηττοπάθεια και παράδοση στο αναμενόμενο αποτέλεσμα. “Αφού θα βγει αυτός που αναμένουμε, πού να τρέχω…; Ας βγει και ο Θεός βοηθός”.

Αυτή, όμως, η άποψη δίνει προβάδισμα σε όσους δεν θέλουμε. Η τρίτη θέση της ΧΑ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα ήταν αυτή, αν δεν ψήφιζαν μετά πάθους οι χρυσαυγίτες. Ψήφισαν άπαντες από αυτούς. Το έδειξε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συνεπώς, το θανάσιμο αμάρτημα της πολιτικής ζωής δεν είναι μόνο το πώς και ποιους επιλέγουμε πολιτικούς  – σύμφωνα με τον Όργουελ που σήμερα μας θύμισε ο Γιώργος Αρκουλής  ΕΔΩ  ΤΟ  ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ– αλλά να μην πηγαίνουμε καν στην κάλπη αφήνοντας χώρο στους φανατικούς κάθε κόμματος. Δυστυχώς, είναι αρκετοί που όχι μόνο δεν καίγονται για την Πατρίδα, αλλά έχουν το θράσος να θέλουν διακαώς να την κυβερνήσουν και με αυτοδυναμία. Και το ονοματεπώνυμο αυτών δεν είναι μόνο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουμε μπόλικους να θυμόμαστε. Απόδειξη; Αν ένας από αυτούς ήταν ικανός για να δράσει πέρα από τα συμφέροντα της μικρής ή μεγάλης παρέας του, η Ελλάδα δεν θα εξακολουθούσε να πορεύεται με τους μονόφθαλμους, όπως σκίτσαρε ο Βαγγέλης Παυλίδης. Θα είχε πολιτικούς ολοφώτιστους αετομάτηδες και όχι αετονύχηδες.

Η αποχή είναι λευκή επιταγή. Είναι συνενοχή. Το θέλουμε; Σε κάθε περίπτωση, μην παραπονεθείς για την αυριανή ημέρα. Θα είσαι το λιγότερο συνένοχος.

ΥΓ: Τα λευκά είναι σαν τα άκυρα. Ευνοούν πάντα το πρώτο κόμμα. Απλώς υπενθύμιση.

06.07.2019

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Κε Καμπουράκη, αγνοείτε ακόμη και τα βασικά για το λιμενικό ταμείο- Απάντηση από τον πλέον αρμόδιο στον υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου Α.Καμπουράκη
Η Ωραιοζήλη (Τζίνα) Δαβιλά απαντά σε 10 ερωτήσεις καλωσορίζοντας με αισιοδοξία το φθινόπωρο
Απόντες Απόφοιτοι! Absent Graduates!, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.