Πόρτα στην Πολιτική

Το Επιτελικό Κράτος του Μητσοτάκη και η «Άρση» του Κοινωνικού Κράτους, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

 

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη, για «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» που κινδυνεύει με λουκέτο:

 «Το Επιτελικό Κράτος του Μητσοτάκη και η «Άρση» του Κοινωνικού Κράτους»

Από το 2007, ο ξενώνας της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στήριξης νέων παιδιών που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης και παραμέλησης. Τώρα, η πολύτιμη αυτή δομή με το σπουδαίο πολυετές έργο, κινδυνεύει η ίδια να πέσει θύμα κακοποίησης και παραμέλησης από το Επιτελικό Κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ίδιο κράτος που χαρίζει χρυσούς μισθούς σε μεγαλοστελέχη της ΔΕΗ, το ίδιο κράτος που στέλνει με το αεροπλάνο εκατομμύρια σε θεολογικές σχολές στην Αμερική, αυτό το ίδιο κράτος ετοιμάζεται να κάνει οικονομίες στη χρηματοδότηση μιας δομής που σώζει παιδιά.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους ανθρώπους της ΑΡΣΙΣ, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και όλους τους ανθρώπους που εδώ και λίγες μέρες δίνουν τη μάχη για το αυτονόητο: να μην πνιγεί από την Επιτελική Αδιαφορία της Δεξιάς το Σπίτι στο Ωραιόκαστρο. Να βρεθεί η λύση, να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση, να μείνει όρθια η δομή και να συνεχίσει την προσφορά της.

Η παιδική προστασία δεν μπορεί να είναι φιλανθρωπία. Είναι χρέος και ευθύνη της πολιτείας, όχι μόνο απέναντι στα παιδιά που την έχουν ανάγκη, αλλά απέναντι σε όλους μας, απέναντι στην Κοινωνία.

Γιατί μόνο αν γλιτώσει το παιδί (κάθε παιδί, έστω κι ένα παιδί) υπάρχει ελπίδα.

Στρασβούργο – 15 Ιανουαρίου 2020

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
15-2.jpg
ΥΠΕΞ: Δυνάμεις στην Τουρκία δεν επιθυμούν τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας
28-170817kotzias13.jpg
Ν. Κοτζιάς: Το μήνυμα προς την Τουρκία θα είναι σαφές και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αρχών
Βρεθήκαμε στις Μουριές παρά την άρνηση χορήγησης αδείας, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.