Αθλητικά/Αθλητισμό Πόρτα στην Πολιτική

Το βάφτισαν εθνική πολιτική στα σπορ…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Αξίζει να ρίξουμε –ως υγιείς φίλαθλοι…- τη ματιά μας, και –γιατί όχι- να κρατήσουμε στο καρνέ μας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον Αθλητισμό, έτσι όπως συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη 120’ λεπτών,  από τον χανιώτη πρωθυπουργό Μητσοτάκη, τον ηρακλειώτη υφυπουργό Αυγενάκη και τον γγΑ Μαυρωτά, τον μόνο της τρόϊκας που είχε σχέση με τα σπορ και έχει αποδείξει στην θητεία του ότι δίνει μάχες για το σωστό. Να το δούμε ως θέμα, διότι έχει ενδιαφέρον.

Πρωτίστως, λοιπόν, όπως δήλωσε ο υφυπουργός, απασχολεί την κυβέρνηση η κατασκευή κλειστού σταδίου για ΑμεΑ. Προφανώς το έργο θα δρομολογηθεί πολύ πριν την κατασκευή του νέου γηπέδου Παναθηναϊκού, που θα ήταν έτοιμο το 2008!

Μετά, υπάρχει η προώθηση (δηλαδή κάργα συσκέψεις επί συσκέψεων) συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τον ερασιτεχνικό αλλά και τον επαγγελματικό (!) Αθλητισμό. Έτσι αόριστα και γενικά, ώστε να μην ζητηθούν ευθύνες… Ως τρίτη προτεραιότητα συναντάμε το πρόγραμμα συγχρονισμού υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, σε συνεργασία με Δήμους και Περιφέρειες. Με άλλα λόγια θα υπάρχει δουλειά…για όλους!

Ευτυχώς, στην ουρά της άτυπης ανακοίνωσης, βρίσκουμε τα πραγματικά προβλήματα που ζητούν ΑΜΕΣΗ λύση και είναι

-Αντιμετώπιση του ντόπινγκ

-Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα

-Αντιμετώπιση χειραγώγησης (προφανώς ποδοσφαιρικών) αγώνων!

Η απορία που γεννιέται μετά την χθεσινή σύσκεψη είναι αν στην πράξη η νέα διακυβέρνηση έχει τον οπλισμό και το θάρρος να επιτύχει τους στόχους της. Πάντως, για να υπάρχει στον προγραμματισμό κάτι εφικτό, φρόντισαν να βάλουν στο καρνέ τους θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την ανάπτυξη των σωματείων!!! Που σημαίνει ότι στο κόλπο θα υπάρχει το οικονομικό ρουσφέτι, όπου κρίνει ότι πρέπει να προκύψει ο υφυπουργός. Πλάκα δεν έχει;

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
“Δ.Ε.Θ.έλω άλλη επανάσταση”…, του Σπύρου Ντασιώτη
Ευχές από τον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη
Giannis Sideris
Θα εκπλαγούν αν ο κόσμος εξεγερθεί βιαίως εναντίον τους, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.