Πρόσωπα - Αφιερώματα

Το ατελιέ της Δάφνης Βαλέντε!, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Τζίνα Δαβιλά

Η Δάφνη Βαλέντε είναι σχεδιάστρια μόδας διεθνούς κύρους, πρώην πρόεδρος των Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας 

Μήνυμα της Δάφνης Βαλέντε μετά τις απειλές για εξώδικα

Για να δημιουργήσει κάποιος αριστουργήματα χρειάζεται ταλέντο, γνώσεις, ευαισθησία, καλλιτεχνική ευφυΐα και έμπνευση. Απαιτείται σεβασμός στον δέκτη, το κοινό, και στην έμπνευση, εν προκειμένω την αρχαιοελληνική δυναμική απλότητα.

Η Δάφνη Βαλέντε, ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας διεθνούς φήμης και δυναμικής, δημιουργεί έξοχα φορέματα αρχαιοελληνικής αισθητικής από φίνα υφάσματα που διαθέτουν “νεύρο”, καθώς στέκονται σχεδόν αγαλμάτινα πάνω στο γυναικείο κορμί, προσθέτοντας θηλυκότητα, μεγαλοπρέπεια, απλότητα, φινέτσα.

Το ατελιέ της Δάφνης Βαλέντε βρίσκεται εκεί που βλέπετε στη φωτογραφία. Απέναντι από το θαυμασιότερο δημιούργημα του κόσμου και της αρχαιοελληνικής κουλτούρας που σηματοδότησε το αιώνιο Φως του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας, της Παιδείας.

Δεν προσθέτει στη Δάφνη Βαλέντε  ταλέντο ο Παρθενώνας που στέκεται έξω από το παραθύρι της… απλά ενισχύει τη δυναμική και την ενέργεια μιας έξοχης ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας,  που κάνει υπερήφανη την Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Αν είχαμε δέκα Βαλέντε στην Ελλάδα και ήμασταν άξιοι να “εκμεταλλευτούμε” προς όφελός μας τη δυναμική και την παρουσία τους, η χώρα μας θα ήταν αλλιώς. 

Την ευχαριστώ από καρδιάς και με ευγνωμοσύνη που τα χέρια της και ο νους της ντύνουν με χρώματα και κομψότητα έτσι ή αλλιώς τη ζωή μου.

Χρόνια πολλά και δημιουργικά, λατρεμένη Δάφνη!

SHARE
RELATED POSTS
Κάποτε «δίδασκε ποδόσφαιρο»!, του Γιώργου Αρκουλή
Διονύσης Λεϊμονής, ο τρυφερός συγγραφέας, σε 35 ερωτήσεις
«Τις ψέγει τον Ηρακλέα;», ποιος κατηγορεί τον Στρατηγό;, του Ταξιάρχου ε.α. Βασίλη Οικονομόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.