Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Το αναληθές ως πολιτική πρακτική, του Γιάννη Πανούση

Spread the love

* Ο Γιάννης Πανούσης είναι Καθηγητής Εγκληματολογίας του Παν/μιου Αθηνών

Κάθονται στις καρέκλες, μουντζουρώνουν

αθώα λευκά χαρτιά, χωρίς αιτία

«Συν τη παρούση αλληλογραφία,

έχομεν την τιμήν», διαβεβαιώνουν

Κ.Γ.Καρυωτάκης, Δημόσιοι υπάλληλοι

 

Αναρωτιέμαι τι προσφέρει στην κυβέρνηση της ΝΔ η έμμεση [δια της νομοθετικής οδού] απομάκρυνση της κυρίας Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και η προληπτική [μέσω ΠΝΠ]μη-επιλογή της κυρίας Δημητρίου ως Προέδρου του ΚΕΘΕΑ. Όχι μόνο δεν ωφελούνται σε τίποτα αλλά δίνουν την εντύπωση μιάς εκδικητικής εξουσίας,η οποία μάλιστα στην  περίπτωση του ΚΕΘΕΑ διαπράττει ασύγνωστο λάθος.

Αναρωτιέμαι τι προσφέρει στο ΣΥΡΙΖΑ η εμμονική στήριξη «δικών του [;] ανθρώπων», οι οποίοι άσκησαν την εξουσία κατά μη-νόμιμο τρόπο. Όχι μόνο δεν ωφελούνται σε τίποτα αλλά δίνουν την εντύπωση μιάς ομάδας με κοινή συνενοχή, η οποία μάλιστα στην υπόθεση Novartis μπορεί να  της στοιχίσει ακριβά.

Αναρωτιέμαι τι προσφέρει στο ΚΙΝΑΛ η ανιαρή επανάληψη παλαιών κλισέ ενότητας, ενώ άπαντες γνωρίζουν την εσωτερική αιμορραγία και πολλοί προβλέπουν άδοξο τέλος. Όχι μόνο δεν ωφελούνται σε τίποτα αλλά δίνουν και την εντύπωση ότι έχουν αφεθεί στην πολιτική μοίρα τους, ενώ μερικοί ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την προσωπική τους διάσωση.

Αναρωτιέμαι τι προσφέρει στο ΚΚΕ η «νομιμοποίηση» και δικαιολόγηση, μάλιστα με ιδεολογικούς όρους, της κλωτσιάς από πίσω που έδωσε ένας διαδηλωτής σ’έναν αστυνομικό. Όχι μόνο δεν ωφελούνται σε τίποτα αλλά δίνουν και την εντύπωση ότι ακόμα και το ταξικό μίσος[;] είναι «με το κομμάτι», αφού ο αστυνομικός μπορεί να είναι πιο φτωχός από τον επιτιθέντα οργισμένο «επαναστάτη».

Τα γράφω όλα αυτά γιατί νομίζω ότι αν ίσχυε το ρηθέν «εθνικόν είναι το αληθές» τότε οι περισσότεροι πολιτικοί θα κατηγορούνταν ως «αντεθνικά στοιχεία».

ΥΓ.: Πώς από τις βαρύγδουπες δηλώσεις πρώην υπουργών της Κυβερνώσας Αριστεράς, ότι δηλαδή θα φτάσουμε στον Άρη με ελληνικά διαστημόπλοια, έχουν μερικοί κατεβάσει τον πήχη καλώντας ακόμα και τους «αρειανούς, εξωγήινους, εξωτικούς ψηφοφόρους» να προσγειωθούν στο ανώμαλο έδαφος των διαφωνιών των πιλότων;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πώς οι πάντες βοήθησαν τον… Τσίπρα, του Ηλία Καραβόλια
Υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Το παγκόσμιο νόμισμα της Αστάθειας, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.