Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Τι ειπώθηκε στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ – Δεν θα είναι υποψήφιος ο Ευάγγελος Αποστολάκης λόγω εξελίξεων με Τουρκία

Spread the love

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας. Στόχος είναι η συζήτηση για την εκτίμηση της κατάστασης και την επικαιροποίηση της τακτικής της ελληνικής πλευράς, σε σχέση με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έστειλε σκληρό μήνυμα προς την Τουρκία λέγοντας πως εάν έχει γίνει γεώτρηση τότε θα υπάρξουν κυρώσεις εναντίον της όχι μόνο από την χώρα μας αλλά και από την ΕΕ.

Αναλυτικά είπε: «Συγκάλεσα του ΚΥΣΕΑ για να εξετάσουμε ενδελεχώς τις εξελίξεις αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα εντός της Κύπρου. Όλοι οι Έλληνες είναι απόλυτα ασφαλείς. Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν είναι ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας. Διαμορφώσαμε συμμαχίες τόσο ισχυρές όσο ποτέ άλλοτε. Εξετάσαμε από κοινού τις τελευταίες εξελίξεις και συνομίλησα με τον κ. Αναστασιάδη.

Οι Έλληνες δεν πρέπει να δέχονται την κινδυνολογία των τελευταίων ημερών. Μιλήσαμε με τον κ. Αναστασιάδη για να συντονίσουμε τα βήματα μας μέσα στην ΕΕ. Και θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα για να προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε η Σύνοδος Κορυφής να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις, ακόμα και την υιοθέτηση κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, εάν επιβεβαιωθεί ότι έγινε γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες».

Μετά την λήξη του ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη και συζήτησαν για την επικείμενη κάθοδο του κ. Αποστολάκη στις εκλογές.

Όπως ενημέρωσαν οι δύο άνδρες αποφάσισαν από κοινού λόγω των εξελίξεων με την Τουρκία, ο κ. Αποστολάκης να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές έτσι ώστε να ασκήσει τα καθήκοντά του.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

SHARE
RELATED POSTS
“Ως αυριανή Περιφερειακή Αρχή δεσμευόμαστε για έργα υποδομής σε Κάρπαθο & Κάσο”- Επικοινωνία Μανώλη Γλυνού με Δήμαρχο Καρπάθου
Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη
Μείωση φόρων η απόλυτη προτεραιότητα, του Σταύρου Θεοδωράκη
Τα “κοροϊδάκια της δεσποινίδος”…και η Αριστερά, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.