Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ

Τα Χριστουγεννιάτικα σπίτια του Douglaston Manor! (The Christmas homes of Douglaston Manor), του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

Το Douglaston Manor είναι μια ήσυχη παλιά ιστορική περιοχή της πόλης της Νέας Υόρκης και βρίσκεται στην κομητεία του Queens. Είναι χερσόνησος και βρέχεται από τις τρεις πλευρές του Long Island Sound.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην ταμπέλα (φωτό), τα πρώτα σπίτια άρχισαν να κτίζονται εκεί γύρω στο 1730 και συνέχισαν μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Είναι όλα διατηρητέα και η οποιαδήποτε ανακαίνιση ή συντήρηση πρέπει να εγκρίνεται από το ιστορικό συμβούλιο.

Σε αυτή την μικρή ήσυχη, παραθαλάσσια και όμορφη γειτονιά, παρέα με τους γλάρους, τις πάπιες και τους κύκνους, έρχομαι -παντός καιρού – όποτε έχω χρόνο -δύο με τέσσερις  φορές την εβδομάδα- για να περπατήσω, να “ξεκαθαρίσει” το μυαλό, να σκεφτώ διάφορα άλλα και τις γελοιογραφίες μου. Είναι ακριβώς 10′ περπάτημα από το μαγαζί μου για να βγω στην θάλασσα!

Περπατώντας ανάμεσα σε αυτά τα παλιά αρχοντικά με τα φωτισμένα παράθυρα, τους μεγάλους προσεγμένους κήπους και τα πελώρια δέντρα νιώθεις να ταξιδεύεις νοερά σε μιαν άλλη πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη, πιο ζεστή εποχή! Αν κλείσεις τα μάτια και με λίγη φαντασία μπορείς να ακούσεις άλογα με άμαξες, γέλια μικρών παιδιών που παίζουν αμέριμνα και στον αέρα την μυρωδιά από ξύλα που καίνε στα τζάκια αναμεμειγμένη με γλυκές ευωδιές που αναδύονται από τις κουζίνες των σπιτιών.

Η φωτογραφίες εδώ τραβήχτηκαν πριν λίγες ημέρες. Στην πρώτη φωτογραφία θα προσέξετε τον Goose, το παιχνιδιάρικο 4 μηνών Siberian Husky της κόρης μου που πολλές φορές τώρα τελευταία με συνοδεύει.

Εδώ τα Χριστούγεννα έχουν την δική τους μαγεία!

Καλή Χρονιά, Υγειά κι Ευτυχία σε όλους από την Νέα Υόρκη του χθες!

 

 

Γιώργος Σαράφογλου

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Θέλω να γράφω καλά πράγματα!, του Κωστή Α. Μακρή
13419111_1640845466238272_3279879550100013433_n.jpg
Είσαι ελεύθερη, Νίνα, της Νίκης Κόλλια
Kostis A. Makris
«Χωρίς φωτογένεια», του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.