Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Ψυχολογία

Τα σπασμένα του καλοκαιριού, του Δρ Θάνου Ασκητή

Spread the love

«Τι καλοκαίρι και αυτό γιατρέ μου, που πέρασα!» λέει ο 46χρονος χωρισμένος εραστής που πήγε σε κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου, μόνος του, για να ρίξει τα βέλη του σε μια χαριτωμένη 40άρα, επίσης χωρισμένη, που περιμένει τον εραστή να την χτυπήσει!

Η γνωριμία κεραυνοβόλα και παρορμητική γεννάει ένα σεξουαλικό παραλήρημα που το πάθος και οι φαντασιώσεις του κυριαρχούν στις 10 μέρες της μοιραίας αυτής συνάντησης. Και όμως ο άνδρας έφυγε από τις διακοπές του χωρίς τη συνέχεια με την καλή του, αφού η σχέση έκλεισε άδοξα όσο ένδοξα όμως ξεκίνησε. Η επίσκεψή του στο γραφείο μου, τον φέρνει γεμάτο απορίες και αγωνίες για την σεξουαλικότητά του και τον τρόπο με τον οποίο η χαριτωμένη 40άρα τον «διάβασε».

«Δεν κατάφερα γιατρέ μου να την φέρω σε οργασμό, όπως εκείνη μου είπε, υπονοώντας φυσικά ότι δεν μπόρεσα να την ικανοποιήσω». Το πρόσωπό του συνεσπασμένο και το βλέμμα του απορημένο μπροστά στη προσβολή που εισέπραξε, κάτι που το φέρνει βαρέως τώρα 20 μέρες μετά την ολοκλήρωση της 10ήμερης περιπέτειας. Δείχνει ενοχλημένος ενώ μου αραδιάζει με υπερηφάνεια τις προηγούμενες σεξουαλικές του εμπειρίες, με τις συντρόφους του να χάνουν το λογαριασμό από τους …πολλαπλούς οργασμούς που τους πρόσφερε! Και όμως, αυτή τη φορά πήγε για μαλλί και έφυγε κουρεμένος! Ούτε θέλει να την ξαναδεί, αλλά ούτε φυσικά και εκείνη έδειξε ενδιαφέρον να ξαναβρεθούν. Αυτός όμως έμεινε με την απορία: «Γιατί δεν τελείωσε μαζί μου; Μήπως έχει πρόβλημα; Μήπως σκεφτόταν κάποιον άλλον; Μήπως εγώ δεν της έδειξα ότι μπορώ να την τελειώσω; Μήπως τελικά υποκρινόταν και δεν άφηνε τον εαυτό της να φτάσει σε οργασμό;» Είναι σίγουρο ότι με τα «μήπως» του 46χρονου πονεμένου εραστή θα μπορούσα άνετα να γράψω ένα βιβλίο. Είναι σίγουρο όμως ότι η ανάγκη του για μία απάντηση που θα του απαλύνει το βαθύ του πόνο ήταν το καλύτερο βάλσαμο μπροστά στην αμφισβήτηση που πήρε. Το 10ήμερο που έψαξε να βρει εκείνη που θα του έδινε ατέλειωτες σεξουαλικές νύχτες και παρορμητικές ηδονές τελείωσε άδοξα και τον οδήγησε σε μια απάντηση από τον ειδικό που θα καλύψει όλα αυτά που εκείνος άφησε πίσω στο παιχνίδι των διακοπών του.

Η εκλεκτή του σύντροφος, μικρής διάρκειας αλλά και μεγάλων προσδοκιών, τον άδειασε και του έδειξε ότι τον επέλεξε μεν, τον έδιωξε δε. Και εκείνος απαρηγόρητος ψάχνει την αλήθεια. Ποια είναι αυτή; Τι θα ήθελε να ακούσει; Τι θα ήταν εκείνο που θα τον δικαίωνε μπροστά στην αδυναμία του να την κορυφώσει; Και όμως η απάντηση είναι μία:

«Άσε κάτω το τόξο σου και τα πολυπόθητα βέλη σου. Ζήσε αυτό που είσαι, απόλαυσε αυτό που μπορείς να έχεις και μάθε να εκφράζεις τον εαυτό σου, όχι μέσα από τους οργασμούς που η τυχαία γυναίκα σου ζητάει αλλά από την ανάγκη σου να είσαι αληθινός και να δέχεσαι τη σεξουαλικότητά σου μέσα από το μυαλό σου και όχι κυνηγώντας το …πουλί σου!»

Δρ Θάνος Ασκητής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο κ. Ερντογάν, το Ερζερούμ και εμείς οι Roum, του Κώστα Ε. Σκανδαλίδη
Η Αμερικανική Δήμο…Τρομοκρατία! – Republicanism’s Terrorism!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Μενουμευρωπαίοι, Φιλελέδες και το δεκαχίλιαρο με τον γιατρό Παπανικολάου, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.