Ανοιχτή πόρτα

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κ#λους!* – Mar-a-Lago “treasures”!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Spread the love

Ο Γιώργος Σαράφογλου είναι σκιτσογράφος-γελοιογράφος και επιχειρηματίας. Διαβιεί στην Νέα Υόρκη.

Όταν προ ολίγων εβδομάδων το FBI με δικαστικό ένταλμα έκαναν έφοδο στην έπαυλη του Τραμπ «Μαρ-α-Λάγκο» στην Φλώριδα, δεν περίμεναν να βρουν τους απόρρητους και άκρως απόρρητους φακέλους που είχε παράνομα πάρει μαζί του – όταν αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο – ανακατεμένους με προσωπικά του και άσχετα αντικείμενα!

Κι ενώ όλον αυτόν τον καιρό το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζουν τους φακέλους για να δουν και να αξιολογήσουν την όποια ζημιά μπορεί να έχει προκύψει από τον απρόσεκτο τρόπο που τα φύλαγε, έρχεται χθες μια απόφαση από μια δικαστικό που είχε τοποθετήσει αυτός όταν ήταν πρόεδρος και εισακούγοντας τον υποχρεώνει το Υπ. Δικαιοσύνης να βάλει έναν ανεξάρτητο ελεγκτή για να εξετάσει αν αυτά που βρήκε το FBI είναι απόρρητα και αν εμπλέκουν τον Τραμπ σε παράνομες ενέργειες.

Ασφαλώς αυτή η στρατηγική κωλυσιεργίας είναι κάτι που το έχει τελειοποιήσει ο Τραμπ όλα αυτά τα χρόνια που τον μήνυαν και μήνυε δεξιά κι αριστερά πληρώνοντας – και πολλές φορές μη πληρώνοντας – δικηγόρους!
Μάλιστα πολλοί δικηγόροι αρνήθηκαν να τον εκπροσωπήσουν σε αυτήν την διένεξη με το Υπ. Δικ. επειδή είναι κακοπληρωτής  και μάλιστα προειδοποίησαν αυτόν που ανέλαβε ότι θα είναι τυχερός αν πληρωθεί.

Τέλος, η υποχρέωση να μπει ανεξάρτητος ελεγκτής από το δικαστήριο είναι μια προσωρινή νίκη για τον Τραμπ διότι του δίνει χρόνο από τον λίγο που έχουν οι Δημοκρατικοί πριν τις ενδιάμεσες εκλογές τον Νοέμβριο για να τον φέρουν τούμπα!

Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα…ελπίζω.

* Ο τίτλος-απόφθευγμα είναι από την γιαγιά μου την Καναρέϊσσα που το χρησιμοποιούσε συχνά!

SHARE
RELATED POSTS
Ο Δρ Βασίλης Μαστρογιάννης απαντά σε 10 ερωτήσεις καλωσορίζοντας με αισιοδοξία το φθινόπωρο
Το σφάλμα της επαγωγής, του Πάνου Μπιτσαξή
Σκιά, του Γιώργου Χατζηδιάκου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.