Το σχόλιο της ημέρας

Τα κοντόθωρα μυαλά των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας & το Ρωσικό Beriev χωρίς αναταράξεις, του Δημ.Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Ειλικρινά, δεν μπορώ να τους παρακολουθήσω! Έπρεπε σώνει και καλά να φουντώσει η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα αρχές Ιουνίου, φθάνοντας έως την Άνω Βούλα – και από εκεί να απειλεί τον Υμηττό με τις ‘παράξενες χαράδρες του και τα ανεξέλεγκτά του ρεύματα αέρα’ – για να συνειδητοποιήσει η Πολιτική Προστασία της χώρας ότι ‘έφθασε η ώρα να σκεφτεί για πυροσβεστικά αεροπλάνα’ αποτεινόμενοι στο Ισραήλ γιατί ‘εκείνο το Beriev το Ρώσικο δεν ενδείκνυται για τον ελλαδικό χώρο, είναι προορισμένο μόνο για τις Ρωσικές στέπες’. Ένας χρόνος έχει παρέλθει από τις φονικές πυρκαγιές οι οποίες έκαναν ‘γλόμπο’ την Β. Εύβοια όπου η κυβέρνηση καυχόταν για τις υπηρεσίες που προσέφερε το Ρώσικο πυροσβεστικό αλλά φέτος τι συνέβη κι αυτό βγήκε ‘στην αχρηστία’; Μα, τόσο κοντόφθαλμη, τόσο κοντόθωρη, απρογραμμάτιστη και τόσο ψοροπερηφάνια είναι αυτή η κυβέρνηση που να αρνείται ακόμα και τις υπηρεσίες ενός αποδεδειγμένα ικανότατου πυροσβεστικού αεροπλάνου, διαγράφοντας τις έως τώρα δυνατότητές του;  Μα, τόσο τυφλή και αντιρωσική γραμμή να ακολουθεί επιτρέποντας  στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής  Προστασίας να προβαίνει σε τοιούτου είδους δηλώσεις οι οποίες μόνο να την εκθέτουν έχουν ως σκοπό!

‘Ανακουφίστηκα που δεν θα το έχουμε για την φετινή περίοδο’ δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης στον ΣΚΑΙ, ‘δεν κάνουν για την Μεσόγειο αυτά τα αεροπλάνα, είναι για τις Ρώσικες στέπες’, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ μερικούς μήνες πριν δήλωνε ότι λόγω των κυρώσεων προς την Ρωσία, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί αντίστοιχο πυροσβεστικό αεροπλάνο από άλλη χώρα χρησιμοποιώντας μάλιστα και το επιβραδυντικό υγρό κάτι το οποίο συμβάλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, δυνατότητα την οποία έχει το Beriev, το Ρωσικό, μέθοδος κατάσβεσης που χρησιμοποιείται με επιτυχία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία.

Με αυτά τα φαιδρά, με αυτές τις δικαιολογίες οι οποίες δεν είναι ικανές να πείσουν ούτε μικρά παιδιά, πορεύεται μια Πολιτική Προστασία Διαχείρισης των Κρίσεων από την στιγμή μάλιστα που περικόπτει κάποιο εποχιακό επίδομα το οποίο δινόταν μόνο στους πυροσβέστες εκείνους οι οποίοι ρίχνονταν στη μάχη των πυρκαγιών όχι όμως και στο Διοικητικό προσωπικό ολοκλήρου του πυροσβεστικού σώματος. Τόσο άκαρδη, με έναν τόσο ανάλγητο και φθηνό τρόπο συμπεριφέρεται η Πολιτεία στους πραγματικούς ήρωες που σε στιγμές ακραίων καιρικών φαινομένων όπως πυρκαγιών, πλημμυρών και σεισμών δεν υπολογίζουν τις ζωές τους αρκεί μόνο να βγάζουν ασπροπρόσωπη την εκάστοτε κυβέρνηση διασώζοντας τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους. Αυτοί οι επαγγελματίες του είδους το να περιφρονούνται από την Πολιτεία, είναι το ολιγότερον σκοπίμως προκλητικό.

Αλλά…, μη τους ταράζουμε τους κύκλους, (συγγνώμη, Αρχαίε μου Αρχιμήδη που σε… παραχαράσσω), εδώ που φθάσαμε – άγνωστο πού θα καταλήξουμε – αυτόν τον καιρό τους έχει προκύψει ο Τράγκας, βλέπεις, και μια ολόκληρη κυβέρνηση διαδίδει και ξιφουλκεί στο πτώμα του ‘ενός και μοναδικού  παράνομου σ’ αυτήν την χώρα’!, ενώ κάποιος θα έπρεπε να βγει και να φωνάξει: Ε, ρε, ένα Beriev που σας χρειάζεται που να σας πάρει και να σας σηκώσει, όπου παριστάνετε κι πάνω τους ψηλομύτηδες καθότι σας λείπει ακόμη και το εσώρουχο προκειμένου να κρύψετε τη γύμνια σας, ανεπαρκείς.

Υ.γ: Τούτο το σημείωμα γράφτηκε σήμερα Τρίτη 14/6/2022 μέσα από το νοσοκομείο, ατενίζοντας την Πεντέλη και την Πάρνηθα – όπου ειδικά στην Πάρνηθα – όπως πληροφορούμαι έχουν τοποθετηθεί μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιών, καθώς και τον Υμηττό όπου στέκεται παραπονεμένος, αναζητώντας την αναγνώριση  των ‘ιδιομορφιών των χαράδρων’ του εκ μέρους του υπουργού κ. Στυλιανίδη, βοηθώντας τον να σκορπίζει στους Αθηναίους πολίτες με το καταπράσινο των πλαγιών του το απαραίτητο να αναπνεύσουν οξυγόνο του.    

Ακούστε τις δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για του λόγου το αληθές

Κι εδώ ο θυμός και η αγανάκτηση της καθημερινότητας,  εκφραζόμενα – προς το παρόν – μέσω του τραγουδιού

  

SHARE
RELATED POSTS
Εξωτερική πολιτική ΝΔ, του Πάνου Μπιτσαξή
Μόνο ο Ευ. Αντώναρος έχει άποψη και φωνή;, του Γιώργου Αρκουλή
Ο Έλον Μασκ και το πουλί του! – Elon’s Twitter birdie!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.