Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ταξίδι στην αιωνιότητα, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Δεν πάει πολύς καιρός που δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία  παρέας γνωστών κυριών του πλούτου, των επιχειρήσεων και του λεγόμενου λάϊφ στάϊλ. Αυτές οι κυρίες, είχαν στη μέση την ποιήτρια και Ακαδημαϊκό Κική Δημουλά, προσφέροντας στον φακό ένα υπερήφανο χαμόγελο, εξ αιτίας του γεγονότος ότι αξιώθηκαν να φέρουν στην  παρέα τους  την διάσημη γηραιά λογοτέχνη.

Την επόμενη μέρα, ένα οργισμένο δημοσίευμα του καθηγητή Μάνου Στεφανίδη, που αναρτήθηκε στο σάϊτ iporta.gr, αναρωτιόταν τι ακριβώς προέκυψε ώστε αυτές οι προβεβλημένες κυρίες να καταφέρουν να πείσουν (στην ουσία  να «αιχμαλωτίσουν») μια σπουδαία κυρία του πνεύματος, με μεγάλο κύρος από το έργο της αλλά και από τον τίτλο της Ακαδημαϊκού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Δημουλά μάλλον παρασύρθηκε! [Να βάλουν τα μεταξωτά και να (τις) φυσάει…, του Μάνου Στεφανίδη].

Το θυμήθηκα χθες, με την είδηση του θανάτου της Κικής Δημουλά, που δεν τα κατάφερε στο «Υγεία», όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στα χέρια του σπουδαίου καρδιοχειρουργού Στρατή Παττακού. Ο γιατρός, με το πρώτο του ανακοινωθέν προς τα ΜΜΕ δεν έδειξε αισιόδοξος, εξηγώντας ότι παλαιά προβλήματα είχαν φέρει σε δύσκολη κατάσταση την καρδιά της ποιήτριας. Αποδείχτηκε πως είχε δίκιο. Η Κική Δημουλά, αναχώρησε ήδη για ταξίδι στην αιωνιότητα. Εκεί όπου θα συναντήσει, μεταξύ άλλων,  τον Νάνο Βαλαωρίτη, τον Μανόλη Αναγνωστάκη, τον Σάμη Γαβριηλίδη, που τόσο αγαπούσε και σεβόταν τους ποιητές…

H εξόδιος ακολουθία της Κικής Δημουλά θα τελεστεί, δημοσία δαπάνη, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 16:00.

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν, να ενισχύσουν:

Στέγη Γερόντων, Άγιος Νεκτάριος, Αγία Παρασκευή

Εθνική Τράπεζα: GR 6801 10 18 000000 180 5580 2856

ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Για τον Διονύση Αρβανιτάκη τον Φούρναρη της Κω από τον Μανώλη Γλυνό και τη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”
Σε κείνους που φεύγουν…, του Πάνου Βενέρη
Ελένη Καρύδη: “Παθητική και μοιρολατρική η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων”, της Μαρίας Χονδρογιάννη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.