Πόρτα στη Μουσική

Τήνος: ΚΟΙΝΩΝΩ 4 | Forget me not – Μια λυρική performance  στην Μονή Ουσουλινών

Spread the love

ΚΟΙΝΩΝΩ 4 | Forget me not
Μια λυρική performance  στην Μονή Ουσουλινών
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 19:30-21:00
Είσοδος ελεύθερη με  σειρά προτεραιότητας

Μετά από τις εναρκτήριες δράσεις της θεματικής Τέσσερα (συν ένα) Στοιχεία, το Κοινωνώ συνεχίζει την δράση του με την λυρική performance Forget me not.

Η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο σαξοφωνίστας Guido De Flaviis παρουσιάζουν αποσπάσματα απο τα έργα Φόνισσα και Forget me not του Γιώργου Κουμεντάκη και απο την οπερα Orfeo του Claudio Monteverdi. Mελωδίες απώλειας, μνήμης και απουσίας γυναικών που δεν πρέπει να ξεχαστούν πλημμυρίζουν το κτίριο, συνδιαλέγονται με την συναρπαστική ιστορία του. Αξίζει να σημειωθεί οτι ειναι η πρωτη φορά που πραγματοποιείται συναυλία κλασικής μουσικής στο συγκεκριμένο χώρο, ενα απο τα πιο σημαντικά νεότερα πολιτιστικά μνημεία των Κυκλάδων. Θα προηγηθεί νυχτερινή ξενάγηση στο κτίριο των Ουρσουλινών

Πληροφορίες
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 19:30-21:00
Μονή Ουσουλινών |προαύλιο μουσειακού χώρου
|ξενάγηση: 19.45 | έναρξη έργου 20.15
δωρεάν ξενάγηση | είσοδος ελεύθερη
θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΚΟΙΝΩΝΩ

Το ΚΟΙΝΩΝΩ Tinos Art Gathering είναι ένας πολυδιάστατος πολιτιστικός οργανισμός που  δημιουργήθηκε από τον εικαστικό Χρήστο Αρτέμη το 2016 διοργανώνοντας site-specific εικαστικές εκθέσεις, ανοιχτά εργαστήρια, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ερευνητικά projects, διαδραστικές ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Με σημείο αναφοράς το ποικιλόμορφο φυσικό τοπίο της Τήνου το Κοινωνώ οικοδομεί μια πλατφόρμα ανάπτυξης σχέσεων δημιουργίας έρευνας και εκπαίδευσης σε μια διαφορετική αντίληψη αξιοποίησης της τοπικής κληρονομιάς. Στόχος του είναι να φέρει σε επαφή τους προσκεκλημένους συμμετέχοντες – μέσω residencies – από διαφορετικούς χώρους και πεδία της επιστήμης, της τέχνης και γενικά του πολιτισμού μεταξύ τους και με τον τόπο, προσβλέποντας στη δημιουργία έργου, την έρευνα, την εκπαιδευτική δραστηριότητα, την καλλιτεχνική παραγωγή.
Η θεματική Τέσσερα (συν ένα) Στοιχεία θα διαρκέσει έναv ολόκληρο χρόνο, έως το φθινόπωρο του 2020.

Το Κοινωνώ δανείζεται τέσσερα στοιχεία τη γη, τη φωτιά, το νερό και τον αέρα, συν ένα –το στοιχείο του χρόνου, ως εναλλαγή των εποχών του έτους αλλά και ως ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό και πολιτισμικό τοπίο-, προκειμένου να στρέψει το βλέμμα των συμμετεχόντων στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τα χαρακτηριστικά της Τήνου. Για την υλοποίηση του ετήσιου θεματικού κύκλου το Κοινωνώ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα
Πληροφορίες για το Κοινωνώ και το ανοιχτό κάλεσμα στο διαδικτυακό τόπο του : www.kinono.gr

Σύντομα βιογραφικά καλλιτεχνών

Αναστασία Κοτσαλη
Η μεσόφωνος Αναστασία Κοτσαλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ελλάδα και την Ιταλία.Συνεργάζεται ως σολιστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Καμεράτα -Armonia Atenea, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνων, τους Latinitas Nostra, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ κτλ Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας μουσικού Θεάτρου Ραφή.

Guido De Flaviis
Ο σαξοφωνίστας Guido De Flaviis γεννήθηκε στην Ιταλία. Σπούδασε στο Μιλάνο και στο Αμστερνταμ.  Συνεργάζεται ως σολίστ με την Ορχήστρα της Αγίας Καικιλίας στη Ρώμη, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Καμεράτα-Αrmonia Atenea. Ειναι o ερμηνευτης για τον οποίο γράφτηκαν τα σολιστικά μέρη του σαξοφώνου  απο τον Γιώργο Κουμεντάκη στην πρώτη παρουσίαση της όπερας Φόνισσας με την ΕΛΣ το 2014, τα οποία παρουσίασε επι σκηνής.

Σχολή Ουρσουλινών

Το 1862 ιδρύεται στην Τήνο  η Ιερά Μονή και Σχολή  Μοναχών Ουρσουλινών. Έμελλε να στεγάσει ταυτόχρονα ή διαδοχικά ορφανοτροφείο, οικοτροφείο, γαλλικό Γυμνάσιο, πανεπιστήμιο, ελληνικό δημοτικό, ταπητουργία, ραπτική, αργαλειούς κλπ..Κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Σχολή έκλεισε, αφού ήταν δύσκολη τόσο η φοίτηση όσο και η ασφάλεια των μαθητριών. Σταδιακά η λειτουργία της σχολής παρακμάζει Ελλείψει μαθητριών, το Σχολείο περιορίζεται στα παιδιά του δημοτικού, το οποίο λειτούργησε μέχρι το 1984. Σήμερα ένα τμήμα του κτιριακού συγκροτήματος στεγάζει το λαογραφικό μουσείο καθώς και το δημοτικό σχολείο που επαναλειτουργει.

Το Κοινωνώ 4 | Τέσσερα (συν ένα) στοιχεία υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Οι εναρκτήριες δράσεις πραγματοποιιούνται με την συν-διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, της Αστικής Μη-Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτισμού Αιγέας και την ευγενική χορηγία της ακτοπλοϊκής εταιρείας Fast Ferries.

SHARE
RELATED POSTS
Αφιέρωμα στον Συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.
Το άσμα, του άσματος, τω άσματι…ακούστε!
12033629_10206224255339281_509662406_n.jpg
Γιώργος Γελαράκης Live, Παρασκευή 25/9 στα Λαδάδικα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.