Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στον Κόσμο

Σχολικό Εφιάλτης!, του Γιώργου Σαράφογλου, Nightmare at school, by George Sarafoglou

Spread the love

 Γιώργος Σαράφογλου


Κάθε πρωί πίνω τον καφέ μου παρέα με τον “Εθνικό Κήρυκα”!

Ξεφυλλίζοντας σήμερα είδα το άρθρο που σας παραθέτω το οποίο μου παρακίνησε την περιέργεια, γιατί περιστατικά σαν και αυτό που περιγράφει συνέβαιναν με αρκετά μεγάλη συχνότητα εδώ στην Αμερική.

Το άρθρο αναφέρεται σε ένα τρίχρονο παιδάκι το οποίο ξέχασαν οι “υπεύθυνοι” οδηγός και συνοδοί μεσα στο σχολικό. (Συνηθίζω να λέω ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από “ανεύθυνους υπεύθυνους”!)

Η δασκάλα μετά 3 ώρες τηλεφώνησε στην μητέρα να ρωτήσει γιατί απουσιάζει το παιδί. Καταλαβαίνετε – ή καλλίτερα διαβάστε το άρθρο- τι ακολούθησε όταν η μητέρα της είπε ότι το παιδί της είχε επιβιβασθεί κανονικά στο σχολικό.

Όπως προείπα αυτό συνέβαιναν εδώ μέχρι που κινητοποιήθηκαν οι πάντες, από οργανώσεις γονέων, σχολεία, επιθεωρητές και φυσικά η πολιτεία και συνέταξαν αυστηρές οδηγίες και κανόνες ασφαλείας οι οποίοι έγιναν πόστερς που πρέπει να ακολουθούνται από όλους όσοι έχουν να κάνουν με την μεταφορά παιδιών.

Μια από τις οδηγίες -υποχρεωτική με τον νόμο -είναι αφισοκολλημένη στο αριστερό πίσω τζαμί του κάθε σχολικού λεωφορείου, μικρού ή μεγάλου.

Η αφίσα γράφει “THIS VEHICLE HAS BEEN CHECKED FOR SLEEPING CHILDREN” δηλ. “ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ”!

Χρόνια τώρα κάθε φορά που βλέπω αυτήν την αφίσα αναρωτιέμαι αν έχει ελεγχθεί και για οδηγούς που κοιμούνται ή κοιμισμένους οδηγούς!

Προ 2 ετών είχα σκιτσάρει την γελοιογραφία που δείχνει την χαρά των γονιών κατά την πρώτη ημέρα σχολείου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Σίγουρα αυτή η χαρά συνεχίζεται για όλη την σχολική χρονιά και σίγουρα δεν θέλεις ούτε να σκεφτείς ότι μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Προ 2 εβδομάδων ακολουθούσα το σχολικό της φωτογραφίας κι επειδή πάντα σχολιάζω σαρκαστικά αυτήν την αφίσα όταν την βλέπω, είπα να την απαθανατίσω σκεπτόμενος ότι στο κοντινό μέλλον θα μου φανεί χρήσιμη γιατί σίγουρα θα γράψω κάτι.

 Ασφαλώς το έναυσμα ήρθε όταν το iΠόρτα που διαβάζετε ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει στο προσκήνιο μέσω υπεύθυνης ενημέρωσης την σπουδαιότητα της οδικής ασφάλειας.

Το βασικό ζητούμενο σε όλες τις πράξεις μας είναι η Υπευθυνότητα!

Εδω η πρωτοβουλία του iPorta.gr για την Καμπάνια για την Οδική Ασφάλεια

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μαρία Καρχιλάκη
EURO 2016: Αντιμέτωπο με την τρομοκρατική απειλή, της Μαρίας Καρχιλάκη
Πυροπροστασία-Πυρασφάλεια: Συμμετοχή Δημάρχου Πεντέλης στη συνάντηση Φορέων Ιπποκρατείου Πολιτείας
Μερικές φορές (όχι πάντα…), του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.