Πόρτα στην Πολιτική

Συνάντηση Χ. Θεοχάρη με Αρχιεπίσκοπο κκ. Ιερώνυμο

Spread the love

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε την Τρίτη το απόγευμα ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, εντάσσεται στο πλαίσιο της καλής και στενής συνεργασίας. Ο υπουργός και ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως ο θρησκευτικός τουρισμός και οι προσκυνηματικές περιηγήσεις που προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια πιστούς από το εξωτερικό.

“Με μεγάλη χαρά συνάντησα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και συζήτησα μαζί του όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερα την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, η οποία βοηθάει και την πατρίδα μας αλλά και την Ορθοδοξία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η χώρα μας βρίθει πολιτιστικών και θρησκευτικών θησαυρών αρκετοί εκ των οποίων έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού μετά τη συνάντηση. Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε επίσης: “υποσχέθηκα ότι όλα τα προγράμματα τα οποία έχουν ξεκινήσει θα τα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτούς τους θησαυρούς.”

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον υπουργό. Όπως σημείωσε: “με τον υπουργό μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε δημιουργικά και γόνιμα. Πολιτεία και Εκκλησία καλούνται να συνεργαστούν για το καλό και την ανάπτυξη της πατρίδας μας.”

Τον κ. Θεοχάρη υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κ. Συμεών στον αύλειο χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

SHARE
RELATED POSTS
Βάζω όλες μου τις δυνάμεις να κάνουμε την Αθήνα μια πόλη ανθρώπινη και λειτουργική για όλους
Νίκος Ανδρουλάκης: “Πέταξαν τις θυσίες των Ελλήνων”
Προς Γιώργο Χατζημάρκο από την “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”: «Ιπτάμενος και τζέντλεμαν με ιδιωτικά ελικόπτερα;»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.