Πόρτα στην Πολιτική

Συνάντηση για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό παρόντος του Υφ. Τουρισμού Μάνου Κόνσολα

Spread the love

Συνάντηση για τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού-προσφυγικoύ στα νησιά, είχαμε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τους νησιώτες βουλευτές των νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού.

Παρατίθενται το σχετικό Δελτίο Τύπου:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε σήμερα συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χαράλαμπο Αθανασίου (Βουλευτή Λέσβου), τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότη Μηταράκη (Βουλευτή Χίου), τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κονσόλα (Βουλευτή Δωδεκανήσου) και τους Βουλευτές Δωδεκανήσων κ. Βασίλη Υψηλάντη, κα Μίκα Ιατρίδη και κ. Ιωάννη Παππά.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της σημερινής κατάστασης του προσφυγικού – μεταναστευτικού στην καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών, αλλά και πολιτικές αντιμετώπισης των ζητημάτων αυτών.

Επισημάνθηκε το ζήτημα της ασφυκτικής κατάστασης, λόγω του υπερπληθυσμού στις εγκαταστάσεις, της ανάγκης αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων και εκφράσθηκε o προβληματισμός για ενδεχόμενες αυξημένες ροές το επόμενο διάστημα.

Συζητήθηκε το ζήτημα επιτάχυνσης των διαδικασιών εξέτασης ασύλου, της ανάγκης αποτελεσματικότερης διαδικασίας επιστροφών αφενός προς την Τουρκία, αφετέρου προς τρίτες χώρες, της ενίσχυσης των αρμοδίων υπηρεσιών σε υποδομές και προσωπικό και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων στον τουρισμό.

Τέθηκε ως προτεραιότητα η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, η αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων στις εγκαταστάσεις με σκοπό τη βελτίωση της σημερινής, προβληματικής κατάστασης στα νησιά.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε την πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με συγκεκριμένες, προς την κατεύθυνση αυτή, παρεμβάσεις, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασία του αγαθού της ασφάλειας και αυστηρή τήρηση του νόμου.».

SHARE
RELATED POSTS
…άλλη μια επίθεση, του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου
Δραχμο-διαδόσεις, του Γιώργου Σαράφογλου
Εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 και ορισμός ΠτΔ τώρα ζητεί ο Σαμαράς

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.