Ανοιχτή πόρτα

Στο «έλεος» ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο …ντράμερ, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Τόσον η κα Αννίτα Πάνια (ελληνίδα παρουσιάστρια στον χώρο της τηλεόρασης) όσον και ο κος Ηλίας Ψινάκης (επιχειρηματίας, μάνατζερ στον χώρο του θεάματος και πρώην δήμαρχος Μαραθώνος), διόλου δεν εμωράνθησαν, ούτε απώλεσαν εαυτούς. Ίσα-ίσα, για το αντικείμενο για το οποίο επελέγησαν να παρουσιάζουν στην ελληνική τηλεόραση και να φέρουν εις πέρας μια εκπομπή – καταγράφοντας μάλιστα και υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, λαμβανομένης υπόψη και της ώρας προβολής της (Mega Channel ώρα 00:10 κάθε Τρίτη και Τετάρτη) – άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς στις 24/1/2023. ‘Έλεος’ ο τίτλος της εκπομπής και καλεσμένος προχθές Τρίτη 7/2/2023 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός κος Ανδρέας Λοβέρδος. Το ‘Υπουργός’, όστις και το …λουστεί  άπαξ, το ‘κουβαλάει’ μια ζωή. Κι επειδή από ημέρες είχε παρακολουθήσει το διαφημιστικό η Μάριον και καθότι εγώ ήμουν έτοιμος να μαζέψω όλο το ημερήσιο και όχι μόνο χαρτομάνι τακτοποιώντας το γραφείο, ‘κάνοντάς την’ σιγά-σιγά για ξάπλα και ξεκούραση. ‘Φαγώθηκε’ όμως να της κάνω παρέα παρακολουθώντας την εκπομπή (‘έστω την αρχή…’) και όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά να βλέπαμε τις αντιδράσεις στην κάμερα της σκυλίτσας του ‘Μάγια’ που θα είχε παρέα στο στούντιο ο υπουργός, αλλά επιζητούσε ακόμη – σχεδόν φορτικά, λες και θα επήρχετο το τέλος του κόσμου…– να έδινα και το okay στο νέο ύφασμα της μπερζέρας που την έντυσε, παραγγελία από την Καλαμάτα, όπου τις εορτές Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και έως τις 4 Ιανουαρίου 2023 τις περάσαμε εκεί.

Κι επειδή, νύχτα μετά τα μεσάνυχτα συντελούνται τα πιο πολλά από τα ‘θαύματα’, ανέμενα την έναρξη της εκπομπής. Και μπαίνει, λοιπόν, στο στούντιο ο Ανδρέας συνοδεία της ‘Μάγια’ κρατώντας την από ένα λουρί, κάθεται καμαρωτός απέναντι από τους οικοδεσπότες του κι αρχίζει η… συνέντευξη. Εκεί πληροφορούμαστε ότι ο κος Λοβέρδος έχει πάει σε σκυλάδικο μαγαζί στην Καλαμάτα πριν γίνει υπουργός, μόνος, και αρκετές φορές οσάκις υπουργοποιήθηκε μαζί με συναδέλφους του υπουργούς, όπου στην Καλαμάτα γνώρισε για πρώτη φορά και την κα Πάνια. Για πολλά μίλησε ο κος Ανδρέας Λοβέρδος: για τα όψιμα ενδιαφέροντά του στα τύμπανα (ντραμς) μέχρι την φίλη του κα Εύα Καϊλή ‘αυτό το κορίτσι ήταν μια ζωή μέσα στην τεχνολογία. Εγώ δεν είμαι δικαστής, αυτά θα τα μελετήσει η δικαιοσύνη. Όσο για τον σύντροφό της, αμφιβάλω αν έχουμε ανταλλάξει κουβέντα. Εγώ κουβέντιαζα με την Εύα στη θάλασσα και ο σύντροφός της …στον κόσμο του, αμίλητος’.  

Με έμφαση πάντως τόνισε ότι η μουσική γι αυτόν είναι ‘σωτήριος’. Έχει και μπάντα μάλιστα αποτελούμενη από δικηγόρους, ιατρό καθώς και τον Νίκο Παπανδρέου, μόνιμο κιθαρίστα. Στις γιορτές μάλιστα έπαιξαν τα κάλαντα αλλά εντός ….οικίας, όχι παραέξω. Επειδή κάπου στο σημείο αυτό αποκοιμήθηκα, την συνέχεια της εκπομπής ανέλαβε να μου την μεταφέρει η Μάριον. Επιγραμματικά πάντως μέσες άκρες έχει ως εξής:  Θέλει, λέει, τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη πιο σκληρό, ‘Το Μαξίμου είναι σαν παιδική χαρά’. Ερωτηθείς δε για τις σχέσεις του με τον δικό του αρχηγό, τον Νίκο Ανδρουλάκη, απάντησε μονολεκτικά: ‘Η σχέση μου είναι ειρηνική’. Απεκάλυψε ότι ‘Ο κος Σημίτης με ώθησε στην πολιτική. Είναι η συμπάθειά μου’, είπε.  Μίλησε ακόμη για κάποιον  κύριο, άγνωστο, ο οποίος του ζήτησε μια χάρη να του εκπληρώσει: ‘Να μετατεθεί η γυναίκα του εκεί που επρόκειτο να μετατεθεί ο εραστής της, για να μη την χάσει’. Σε ερώτηση εάν ικανοποιήθηκε το αίτημά του, απάντησε: ‘Δεν θυμάμαι’. Στο σημείο αυτό, η σκυλίτσα του η ‘Μάγια’ – αφού έχει αλλάξει θέση και τώρα βρίσκεται στα αριστερά του και πλάι του, τεντώνει τον λαιμό της, κάτι του διαμηνύει με το νεύμα της, κι ο υπουργός κάνει μια μικρή παύση. 

Ένας δημοσιογράφος (αν υποθέσουμε στην θέση αυτή τον κο Ψινάκη), υποβάλει ερωτήσεις και απαιτεί απαντήσεις, ποτέ δεν ερωτάται από τον συνεντευξιαζόμενο. Κι όμως, ο κος Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο μόνος που υπέβαλε ερώτηση στον κο Ψινάκη κι αυτή αφορούσε στο: ‘Γιατί φοράς γυαλιά πάντα και παντού;’. Τότε σηκώνεται όρθιος από τη θέση του ο άνθρωπος του θεάματος κος Ψινάκης, πλησιάζει τον υπουργό, βγάζει τα γυαλιά του, όντως φαίνεται ο υπουργός να εγκρίνει τον λόγο που τα φορά ακόμη και στον ύπνο του και …κάτι σαν: ‘Πες τα του Ανδρέα(εννοεί τον Ψινάκη)’ ακούγεται από την κα Πάνια και η κουβέντα πάει παρακάτω. Αναφέρεται στις καθημερινές του ασχολίες όπου μια εξ αυτών είναι και η μετάβασή του στο σούπερ μάρκετ. ‘Εκεί να δείτε μπινελίκια που δέχομαι από τον κόσμο, αλλά κι εγώ δεν παραμένω αμέτοχος. Μπινελίκια αυτοί, κι εγώ τα δικά μου’. 

Ερωτηθείς γιατί δεν διεκδίκησε μέχρι τέλους την αρχηγία του κόμματος, απήντησε ότι ‘Ο θάνατος (της Φώφης Γεννηματά) άλλαξε εντελώς τα σχέδιά του. Πριν κλείσει η συνέντευξη, φωτογραφήθηκε με τους οικοδεσπότες του και την σκυλίτσα του την ‘Μάγια’ και η εκπομπή έχουσα στην διάθεσή της περί τα δέκα λεπτά, θύμισε κάτι από τις ένδοξές της εποχές με: ‘Χρυσό κουφέτο’, ‘Αννίτα Κοίτα’ και ‘Τα παρατράγουδα’, Όμως εάν με τον ίδιο ζήλο συνεχίσει, παρεμβληθεί ενδιάμεσα και ένα σκυλέ, καψούρικο  μίνι μουσικό σχήμα, σε τίποτα δεν θα έχει να ζηλέψει από το: ‘Αργά’ με τον κο Κώστα Μυλωνά, ‘Late Night Live’, επίσης με τον ίδιο, ούτε από το ‘Ερωτοδικείο’ με την κα Βίκυ Μιχαλονάκου. Τότε να δείτε ότι το: ‘Έλεος’ δεν προορίζεται μόνο για…  ‘κάποιους συνταξιούχους που σκοτώνουν τις ώρες τους’. Ολόκληρη η Ελλάδα θα περπατά στους δρόμους και θα φωνάζει: ‘Έλεος ρε παιδιά, είπαμε να κάνετε κάτι, αλλά μέχρι εδώ, ρεεε!’…   

SHARE
RELATED POSTS
“Ο ΘΕΟΣ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ”, το κανάλι μαγειρικής, κινδυνεύει να κλείσει…, του Άγγελου Σπάρταλη
Δεν αποκλείει νέα Ίμια ο κος Κώστας Σημίτης σε άρθρο του
«Κοίτα τη δουλειά σου (κάτσε στ’ αυγά σου), φέρνουμε ανάπτυξη», του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.