Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Στον ανακριτή ο Λυκουρέζος – Συνελήφθη ο Παναγόπουλος για την εμπλοκή τους στην υπόθεση Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Spread the love

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο μεγαλοδικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη κατόπιν σχετικού εντάλματος για την υπόθεση της «Μαφίας των Φυλακών».

Σήμερα οδηγείται στον ειδικό ανακριτή.

Η κατάθεσή του σε συνδυασμό με μια σειρά μαρτυριών οδήγησε τις δικαστικές αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ο δικηγόρος συνελήφθη λίγο μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή και ενώ βρισκόταν στον δρόμο. Η κατάθεσή του σε συνδυασμό με μια σειρά μαρτυριών οδήγησε τις δικαστικές αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και σε βάρος ακόμη ενός δικηγόρου, του Θεόδωρου Παναγόπουλου, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Τους προαναφερθέντες, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον συνάδελφό τους Γιώργο Αντωνόπουλο, κατονόμασε ο Αριστείδης Φλώρος για εκβιασμό.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αφορούν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκβίαση.

Στην έκδοση του εντάλματος σύλληψης συνετέλεσε και το μπαράζ καταθέσεων συναδέλφων του νομικών κι άλλων προσώπων στην εισαγγελία σχετικά με την ανάμειξη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου σε συνομιλίες λίγο πριν από τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, σε πρόσφατες καταθέσεις τους κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δικηγόροι κ.κ. Αναγνωστόπουλος και Σοφός έκαναν λόγο για διαλόγους μεταξύ του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του άτυχου δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου λίγο πριν από την εκτέλεση του τελευταίου. Σ’ αυτούς τους διαλόγους ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος φέρεται να έχει ζητήσει υπέρογκο χρηματικό ποσό από τον Ζαφειρόπουλο για λογαριασμό του αρχηγού της μαφίας των φυλακών Κ. Λεκοτσάι.

Το ποσό αυτό άγγιζε, σύμφωνα με τις σχετικές καταθέσεις, τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Διάλογοι-φωτιά

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής έχει καταγράψει συνομιλία του εγκεφάλου της μαφίας των φυλακών με συγκρατούμενό του. Σε αυτή αναφέρεται και το μικρό όνομα του κ. Λυκουρέζου:

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ.: τα μικρά ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διάλογος αυτός είναι μια πρόβα που έκαναν για το τι έπρεπε να πουν -σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Αλβανοί κακοποιοί καθ’ υπόδειξη των δικηγόρων- στο δικαστήριο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σε έναν άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, να το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια»;

Μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι έχει σκοπό να εμφανιστεί ο ίδιος στον ανακριτή, ενώ ισχυρίστηκε ότι ενώπιόν του ουδέποτε ζητήθηκαν χρήματα. «Ξέρω ότι έχω τη συμπαράσταση όλων των συναδέρφων. Όλος ο κόσμος, ο νομικός μας κόσμος κι όχι μόνον, ξέρει ποιος είμαι. Ειλικρινά επαφίεμαι πλέον στον Θεό, πουθενά αλλού» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος.

SHARE
RELATED POSTS
Απάντηση στον Κων/νο Μπογδάνο για το αυθάδικο «ρο» του Κώστα Αρβανίτη στο όνομα του Λόρκα, της Τζίνας Δαβιλά
Περί γάμου και συμφώνου και άλλων…., της Άννας Κοντοπίδη (Νάξος)
“AR 15” το “ήσυχο” πολυβόλο, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.