Πόρτα στην Πολιτική

Στις εγκαταστάσεις του hotspot Σουνίου βρέθηκε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης

Spread the love

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και τακτικό μέλος της LIBE (Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων), επισκέφθηκε το Hotspot Σουνίου, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά.

Ο Κώστας Αρβανίτης ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης, τα προβλήματα και τις ανάγκες της δομής από τους εργαζόμενους. Με τη σειρά του, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι η προσφυγική κρίση δε δύναται να αντιμετωπίζεται ως αστυνομικό θέμα, ενώ τόνισε και την αντίθεσή του με την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στη συνέχεια, είχε μια εκτενή συζήτηση με τον Δήμαρχο, ο οποίος του εξέφρασε τις θέσεις του Δήμου για το θέμα και την πρόθεσή του για μετεγκατάσταση της δομής. Ο Κώστας Αρβανίτης κατανόησε τις ανησυχίες του Δημάρχου, όμως δήλωσε πως η μετεγκατάσταση δεν τον βρίσκει σύμφωνο.

Την Τετάρτη, 27 Αυγούστου, είχε προηγηθεί συνάντηση του ευρωβουλευτή με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «Άρσις», όπου ενημερώθηκε για το μείζον θέμα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

 

SHARE
RELATED POSTS
Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Πρωθυπουργός θα θέσει το μεταναστευτικό/προσφυγικό
Άννα Ζωάννου: “Δώσαμε και φέτος χαμόγελο σε περισσότερους από τους εγγεγραμμένους πολίτες στην Πρόνοια. Αυτό μας δίνει χαρά”
Περιστολή δημόσιων δαπανών αντί φόρων, του Παναγιώτη Καρκατσούλη
Αποστασία αλλά με … επίπεδο, του Παναγιώτη Καρκατσούλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.