Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Στη Σίφνο ο Μ. Γλυνός: “Μόνο με συνεργασία και συνέργεια αξιοποιούμε τις δυνατότητες των νησιών μας”

Spread the love

 

Μ. Γλυνός από τη Σίφνο: Μόνο με συνεργασία και συνέργεια μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των νησιών μας

Συνεχίζει δυναμικά την περιοδεία του στις δυτικές Κυκλάδες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Μανώλης Γλυνός.

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»,  συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, Πέτρο Ηλιάκη, Γιάννη Γεροντή και Αντώνη Χατζηιωάννου, επισκέφθηκαν το νησί της Σίφνου, όπου πρώτος σταθμός ήταν το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Στη νοσηλευτική μονάδα του νησιού, ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνομίλησε με το νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, όπου κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα της περεταίρω στελέχωσης του Πολυδύναμου Ιατρείου, ενώ έγινε μνεία και για κατάσταση που επικρατεί ευρύτερα στον τομέα της υγείας στο νησί, αλλά και την πρόθεση της δημοτικής αρχής για επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ιατρείου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να καταστεί σαφές προς το Υπουργείο Υγείας πως είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των κατοίκων τόσο της Σίφνου όσο και των άλλων νησιών, να στελεχωθούν οι ιατρικές δομές με βάση το οργανόγραμμά τους, προκειμένου οι νησιώτες να αισθάνονται ασφαλείς στον τόπο τους. «Η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης, πρέπει εκτός από ποιοτικό φαγητό να παρέχει πρώτα απ΄όλα  στους κάτοικους και στους επισκέπτες της και ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες. Κανένα νησί χωρίς γιατρό, κανένας κάτοικος χωρίς ιατρική περίθαλψη», δήλωσε ο κ. Μανώλης Γλυνός και επανέλαβε τον σχεδιασμό του για την θεσμοθέτηση κινήτρων σε γιατρούς προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα νησιά μας, με το πρώτο μέτρο που θα εφαρμοστεί άμεσα, να είναι το «Σπίτι του Γιατρού» που θα υπάρχει σε κάθε νησί.

Αμέσως μετά ο κ. Μανώλης Γλυνός και οι συνεργάτες του, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Σίφνου Ανδρέα Μπαμπούνη, ο οποίος παρουσίασε στον υποψήφιο περιφερειάρχη τα τρέχοντα ζητήματα του νησιού και τα σημαντικά έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως το αποχετευτικό δίκτυο Αρτεμώνα – Απολλωνίας, η βελτίωση και η επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Καμάρες κλπ.

Ο κ. Γλυνός συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκε επίσης τον τοπικό σταθμό της ΔΕΗ, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή της μονάδας για την κατάσταση λειτουργίας του εργοστασίου, το οποίο και με την ενίσχυση δύο μικρών ανεμογεννητριών, καλύπτει τις ανάγκες του νησιού όλο το χρόνο και πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, που η ζήτηση για την ηλεκτροδότηση αυξάνεται κατακόρυφα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η Σίφνος δέχεται 120.000 επισκέπτες το χρόνο.

Η επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη στο νησί της Σίφνου ολοκληρώθηκε με την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, συλλόγων και επαγγελματιών, όπου τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα αλλά και την  ανάπτυξη του νησιού. «Περιφέρεια, Δήμοι και φορείς, με πνεύμα συνεργασίας και συνέργειας χωρίς ανταγωνισμούς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των νησιών μας. Με εντατική δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε το Νότιο Αιγαίο σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών και να πάψουμε να είμαστε Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» αναχώρησε το βράδυ της Δευτέρας από τη Σίφνο και ήδη βρίσκεται στο νησί της Μήλου.

SHARE
RELATED POSTS
Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη
Καταπέλτης ο Σταύρος Θεοδωράκης για την διαφθορά του ΣΥΡΙΖΑ
Το χειροφίλημα και ο έρωτας (μικρό δοκίμιο για τον πολιτικό ρομαντισμό), του Μάνου Στεφανίδη
Ηλίας Καραβόλιας
Oι επενδύσεις και η ψευδαίσθηση του αυτονόητο, τoυ Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.