Πόρτα στην Πολιτική

Στην Ουάσιγκτον ο ΥΦΥΠΕΞ Διαματάρης για συνέδριο με θέμα τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Spread the love

Στην υψηλού επιπέδου συνάντηση: «Southeast Europe & East Med: New strategies, New perspectives», που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον, θα μετάσχει ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό Αντώνης Διαματάρης, τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου.

«Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στην Ουάσιγκτον για το συνέδριο ‘Southeast Europe and East Med: New Strategies, New Perspectives’. Αύριο θα συμμετάσχω σε πάνελ που θα συζητήσει το ‘πώς θα εμβαθύνει η διμερής σχέση μέσα από τη δράση στο Κογκρέσο’», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό στο Twitter.

Αντώνης Η. Διαματάρης@AHDiamataris

I am delighted to be in Washington D.C. for the Conference “Southeast Europe and East Med: New Strategies, New Perspectives”. Tomorrow, I will participate in a panel discussion on “how to deepen the bilateral relationship through congessional action”. @delphi_forum @ekathimerini

View image on Twitter

Στο συνέδριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, ο κ. Φραγκογιάννης θα απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία με θέμα: «Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Επίσης, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν υπουργοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μια σημαντική ομάδα επιχειρηματιών. Μεταξύ των ομιλητών είναι οι Αδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρίστος Δήμας, υφυπουργός Eρευνας και Τεχνολογίας και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

Οι θεματικές συζητήσεις θα αφορούν ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, οικονομίας και ανάπτυξης, με σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων και την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ ΗΠΑ και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση στην Ελλάδα.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

SHARE
RELATED POSTS
Το σύνδρομο της μικρής τυμπανίστριας, του Νίκου Βασιλειάδη
Υπεύθυνη δήλωση, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Στους δρόμους της Κυψέλης ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.