Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος για κτήρια της Ρόδου και για την ΡΟΔΑ – Θετικό το πρόσημο από τις επαφές του

Spread the love

Ουσιαστικές οι συναντήσεις του Δημάρχου Ρόδου στην Αθήνα

Αλλεπάλληλες συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα  που αφορούν το Δήμο Ρόδου  και το σύνολο του νησιού είχε στην Αθήνα, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ Γιάννη Γλυνό, ο δήμαρχος ,  επισκέφτηκε το νέο Πρόεδρο  της Εταιρίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων),  κ. Γιάννη Χορωνίτη και συζήτησε θέματα που αφορούν τα σχολικά συγκροτήματα  του νησιού, όπως  και τη φιλοξενία υπηρεσιών από το Δικαστικό Μέγαρο στο Παλιό Νοσοκομείο. Αναλυτικότερα  ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στο θέμα ολοκλήρωσης των εργασιών ανέγερσης νέου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου στην περιοχή Λειβάδα. Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ Γλυνός ζήτησε διενέργεια ελέγχων των σχολικών συγκροτημάτων στο σύνολο του νησιού σε θέματα στατικότητας. Επιπλέον ο κ. Χατζηδιάκος έθεσε το θέμα αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου Ρόδου, με την μεταφορά υπηρεσιών από το Δικαστικό Μέγαρο. Ο κ . Χορωνίτης δεσμεύτηκε να επισκεφτεί άμεσα τη Ρόδο, προκειμένου να έχει ιδία εικόνα των θεμάτων που έθεσε επί τάπητος ο κ. Χατζηδιάκος.

Με βασικό θέμα την ολοκλήρωσης της μελέτης της Μεσογειακής χάραξης (Νέα είσοδος Πόλεως Ρόδου) και της περιμετρικής οδού, αμέσως μετά  πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο ΔΕΔΕ. Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον πρώην Διευθυντή της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Ροδίων  κ. Γιάννη Παπαχριστοδούλου   ενημέρωσε τον κ. Δεδε για την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης των μελετών και την άμεση δημοπράτηση των έργων, καθώς τα έργα αυτά αποτελούν την μοναδική και αναγκαία λύση για την επίλυση του κυκλοφοριακού ζητήματος που αντιμετωπίζει τη Ρόδος τα τελευταία χρόνια. Ακόμη ο κ. Χατζηδιάκος συζήτησε με το κ. Δέδε τη χρηματοδότηση ύψους 3.900.000 ευρώ  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την  κατασκευή κεντρικού αγωγού τροφοδοσίας νερού από τα διυλιστήρια του φράγματος Γαδουρά στο Χαράκι έως την Κάλαθο.

Ακολούθως  ο κ. Χατζηδιάκος,  είχε συνάντηση εργασίας  με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Αθανάσιο Βούρδα,  με αφορμή το νέο Νόμο, για τις αστικές συγκοινωνίες,  ο οποίος διαβεβαίωσε πως ο νέος Νόμος δεν επηρεάζει τη λειτουργία των Δημοτικών  Επιχειρήσεων Συγκοινωνίας, αλλά τις Ανώνυμες Εταιρίες και αν χρειαστούν περισσότερες αλλαγές, θα γίνουν σε επίπεδο επιτροπών, προκειμένου να «θωρακιστεί» η λειτουργία των Δημοτικών επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Παρασκευάς και ο Διευθυντής κ. Φώτης Καραμανόλης,  ο εκπρόσωπος του εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Εγγλέζος, ο Πρόεδρος Μανώλης Κοντουδάκης  και μελή του Διοικητικού Συμβουλίου των Εργαζομένων του ΡΟΔΑ.

Ο Δήμαρχος   αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων του στην Αθήνα,  εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα αυτών και τόνισε τη σημασία της  εκπροσώπησης του Δήμου στην Πρωτεύουσα στην οποία βρίσκονται όλα τα κέντρα αποφάσεων, με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας και την άμεση επίλυση σημαντικών θεμάτων.

SHARE
RELATED POSTS
FOTIS.jpg
Λαμπριανέ, θα πληρώσεις ακριβά τη συκοφαντία σου, γιατί ακριβή είναι και η υπόληψη της οικογένειάς μου, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]
Χ.Κόκκινος: “Σε πανικό και εκτεθειμένη η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου για ΑΕΚΚ! Να σεβαστεί τις τοπικές κοινωνίες”
Pane di capo: με σπιτικό φαγητό σε πακέτο και δυο νέα καταστήματα καλωσορίζει τη νέα χρονιά – Λ.Ρόδου-Λίνδου & Λ.Κρεμαστής

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.