Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Στα όρια της “αρπαχτής”, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

& PANE DI CAPO ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Προς τους ανυποψίαστους ταξιδιώτες από την Μεσσηνία και την Λακωνία προς Αθήνα. Αν νιώσετε την ανάγκη να κάνετε στάση (λόγω δίψας κλπ.) στον κόμβο της Νεστάνης, δηλαδή την πρώτη ΣΕΟ που συναντάς στην εθνική (και με την επόμενη-Σπαθοβούνι- μετά από 50 και πλέον χιλιόμετρα), έτσι και θελήσεις ένα καφέ και μία τυρόπιτα, ετοιμάσου για την μια δυσάρεστη έκπληξη της τσέπης σου. Να το εξηγήσω. Στον εν λόγω σταθμό, λειτουργεί (φραντσάϊζ που λένε οι μοντέρνοι) υποκατάστημα διάσημης φίρμας, που αν και είναι ελληνική φάμπρικα, εντούτοις η ονομασία της θυμίζει ορειβάτες υψηλού κινδύνου! Ενώ λοιπόν, στα υποκαταστήματα του λεκανοπεδίου, το καπουτσίνο σε μονό κοστίζει 1.30, εκεί θα το πληρώσεις 2 ευρώ και 2.90, αν κάνεις το λάθος να ζητήσεις… ρέγκιουλαρ,  ενώ την τυρόπιτα –όποια κι’ αν επιλέξεις- θα την αγοράσεις με καπέλο κάπου 60%. Και αναρωτιέσαι: σε κλέβουν ή σε θεωρούν κορόϊδο που θα περάσεις και δεν θα σε ξαναδούν;

Αλλά, η δυσφήμιση της εν λόγω φίρμας δεν σταματά στην απαράδεκτη λογική των τιμών. Οι υπάλληλοι, τόσο στη βιτρίνα με τα ψημένα τερψιλαρύγγια, τον ταμία και τους υπεύθυνους των καφέδων, φέρονται με ελάχιστη έως καθόλου ευγένεια στην πελατεία, για να στραβομουτσουνιάσουν αν κάνεις το λάθος και ζητήσεις –με τον καφέ σε χάρτινο κύπελλο- ένα ποτήρι νερό!

Απορία: η περίφημη Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή έχει υπόψη της την εν λόγω «ληστεία»;  Κι’ αν ναι πως αντιδρά;

ΥΓ: Θα μου πει κάποιος ότι η εν λόγω φίρμα του καφέ, πληρώνει ενοίκιο κλπ. Φοβάμαι πως μεγαλύτερο ενοίκιο από όσο ακουμπάει στα MALL του Λάτση, αποκλείεται να δίνει. Οπότε, μπορούμε να θεωρούμε την εν λόγω ιστορία, ως περίπτωση στα όρια της ‘αρπαχτής’.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ζηλεύω, της Μαρίνας-Μαρίας Βασιλείου
Δε θέλω να κολλήσεις, να με αγαπήσεις θέλω, της Μαρίας Σκαμπαρδώνη
Η αυτο-βάπτισις, της Ωραιοζήλης Δαβιλά-Δαμασκηνού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.