Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Σπύρος Παγκάς, ο Αρχοντάνθρωπος, του Δημήτρη Γάκη – Το αφιέρωμα της ΡΟΔΙΑΚΗΣ

Spread the love

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Ο Δημήτρης Γάκης είναι τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Σπύρος Παγκάς ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα, ένας αρχοντάνθρωπος. Με μεγάλη δράση τους κοινωνικούς, πολιτικούς και τοπικούς αγώνες για διαφύλαξη κυρίως της περηφάνιας του λαού και του τόπου μας. Ήταν μπροστά σε όλα. Άλλοτε πρωταγωνιστής στις κινητοποιήσεις, άλλοτε δίνοντας τον ρυθμό της συμπεριφοράς και της αντίδρασης των πολιτών με την πένα του. Ένας ογκόλιθος της ενημέρωσης. Η δημοσιογραφική του προσφορά μέσα από την ΡΟΔΙΑΚΗ και τη ΓΝΩΜΗ είναι τεράστια. Τόσα χρόνια αφιερωμένα στην ενημέρωση, στο έγκυρο και ποιοτικό ρεπορτάζ. Ο Σπύρος υπήρξε από τους μεγάλους της τοπικής δημοσιογραφίας.

Όμως ο Σπύρος, ήταν και κάτι άλλο. Ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο που με μεγάλη ικανοποίηση σου το χάριζε για να το διαβάσεις. Και το περιεχόμενο του πολύτιμο, πλημμυρισμένο από γνώσεις, αισθήματα, οραματισμούς, πεζογραφία, αλλά και ποίηση. Η μεγάλη του αδυναμία η ποίηση.

Είναι μεγάλη τιμή για όσους είχαμε την τύχη να καθίσουμε απέναντι του και να αφήσουμε την ευγένεια του, την μάτια του, το χαμόγελο του, την ηρεμία του να μας χορτάσουν. Ένας – ένας, όμως, φεύγουν οι μεγάλοι του τόπου μας, αυτοί που άφησαν την δική τους σφραγίδα βαθιά τυπωμένη στην ιστορία του.

Φίλε Σπύρο θα μας λείψει πολύ η αρχοντική σου προσωπικότητα.

Εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγό του, στον γιο του και σε όλους τους συγγενείς και συναδέλφους του».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ

τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Τι έγραψε η ΡΟΔΙΑΚΗ για τον τέως Διευθυντή της εφημερίδας

Θλίψη και συγκίνηση επικρατεί σήμερα στην μεγάλη οικογένεια της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, καθώς έφυγε στις 2 τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο τέως διευθυντής της  εφημερίδας μας Σπύρος Παγκάς.

Ο Σπύρος πάλεψε σκληρά τα τελευταία χρόνια με προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε αλλά δυστυχώς, έχασε την πιο κρίσιμη μάχη, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο  της Ρόδου.

Η κηδεία του θα τελεσθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι από το Νεκροταφείο Ταξιαρχών Ρόδου.

Ξεκίνησε στη ΡΟΔΙΑΚΗ το 1963, δημοσιεύοντας τα πρώτα του άρθρα ως μαθητής.  Εργάστηκε αρχικά ως αθλητικογράφος. Πέρασε από όλα τα στάδια και τους τομείς του μάχιμου ρεπορτάζ. Διετέλεσε αρχισυντάκτης για δύο σχεδόν δεκαετίες, ενώ ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας  από τον Θανάση Μαρασιώτη το 2005 και την παρέδωσε το 2013 στον Λουκά Μαστή, μετά την πλήρη συνταξιοδότησή του. Εργάστηκε παράλληλα επί σειρά ετών και στην εβδομαδιαία εφημερίδα ¨Η Γνώμη.”

Στην περίοδο των αντιαμερικανικών γεγονότων που ξέσπασαν στο νησί μας  τον Μάιο του 1976, ο Σπύρος Παγκάς, πήρε μέρος ενεργά μαζί με τους χιλιάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες στις πορείες διαμαρτυρίας που έγιναν. Συνελήφθη μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές και παραπέμφθηκε στο δικαστήριο ως υποκινητής των διαδηλώσεων, και με τις κατηγορίες, της απείθειας και αντίστασης κατά των αρχών.

Υπηρέτησε για πολλά χρόνια τη μάχιμη δημοσιογραφία, με ήθος, με συνέπεια, με επαγγελματική ευσυνειδησία και αντικειμενικότητα, σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες από πολλές απόψεις.

Γεννήθηκε στη  Ρόδο στις 14 Σεπτεμβρίου του 1946. Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο στο οποίο  διετέλεσε πρόεδρος του Μαθητικού  Συμβουλίου στη συνέχεια φοίτησε για πέντε συνεχή χρόνια στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας. Διετέλεσε επί  σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Διαγόρας», ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας του αθλητικού ομίλου «Κολοσσός», πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης ενώ συμμετείχε σε πολλές άλλες τοπικές οργανώσεις κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα .

Είχε εξαιρετικό χιούμορ και ήταν άνθρωπος της παρέας, του γλεντιού και είχε αδελφικούς φίλους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ιδιαίτερη του λατρεία, ο Ολυμπιακός, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ

Σύσσωμη η οικογένεια της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, εύχεται θερμά συλλυπητήρια και καλό κουράγιο στην σύζυγό του Πόπη και τον γιό του Δημήτρη.

Αντίο κύριε Διευθυντά, αντίο Σπύρο! Μας λείπεις ήδη.

Πηγή αφιερώματος: ΡΟΔΙΑΚΗ

SHARE
RELATED POSTS
Στα 4 θετικά κρούσματα από κορονοϊό η Ρόδος-Νοσηλεύονται τα δύο
Κληρονομιά σε Κίνδυνο: το πρώην Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου & η ιστορία του
“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” προς Χατζημάρκο: Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Δικαιούστε να έχετε τις φαντασιώσεις σας. Αλλά τα στοιχεία άλλα λένε»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.