Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ρόδος: «Απέξω λάμψη από μέσα σκοτάδι»

Spread the love

 

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του Αφάντου έδωσε λάμψη στο σκοτεινό κατάστημα της δημοτικής ενότητας Αφάντου του Δήμου Ρόδου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μέλη της δημοτικής και περιφερειακής αρχής από τύχη θέλω να πιστεύω γιατί, την ίδια τύχη δεν είχαμε εμείς, τα μέλη της μειοψηφίας, ούτε ο πρόεδρος ούτε και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Αφάντου. Ο ενικός δεν ταιριάζει στο τοπικό συμβούλιο γιατί όπως γνωρίζουμε τη τελευταία διετία με τους ακατάλληλους χειρισμούς σας  κατορθώσατε να διαμορφώσετε δύο τοπικά συμβούλια στη

δημοτική ενότητα Αφάντου που συνεδριάζουν για το ίδιο θέμα ξεχωριστά και παίρνουν διαφορετικές αποφάσεις (μάλλον θα χρειαστεί και τρίτο).

Παρόμοιοι χειρισμοί γίνονται και στις συνεδριάσεις τον συλλογικών οργάνων του δήμου όπου σημαντικά για τον τόπο και την κοινωνία θέματα δεν αποφασίζονται πλέον από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά από την ολιγομελή οικονομική επιτροπή η οποία αποφασίζει χωρίς να συζητά με την δια περιφοράς ανταλλαγή μηνυμάτων ψήφου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αναρτήσεις με φώτο και σχόλια των διοργανωτών και συμμετεχόντων της δημοτικής και περιφερειακής αρχής έγιναν στους αντίστοιχους προσωπικούς τους λογαριασμούς του facebook χωρίς την παρουσία των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας και την παρουσία του τοπικού συμβουλίου. Γιατί άραγε οι ανωτέρω εκπρόσωποι απουσίαζαν από ένα γεγονός τόσο σημαντικό για τον τόπο; Απλά γιατί δεν προσκλήθηκαν από την διοργανώτρια αρχή.

Αυτή είναι η εικόνα όμως που θέλετε για τον τόπο και την τοπική κοινωνία. Εσείς να σχεδιάζετε, υλοποιείτε, διαπραγματεύεστε, αποφασίζετε για τον τόπο χωρίς να ενοχλείστε από κανέναν που να μην συμφωνεί μαζί σας ή είναι ενάντια στη στοχοθέτηση σας. Συνεχίστε να επιδεικνύετε την λάμψη με το οποιοδήποτε κόστος αλλά στην ουσία να διευρύνετε το σκοτάδι. Αυτή την εικόνα αποκόμισαν βλέποντας το φωταγωγημένο δέντρο μπροστά από το πρώην δημαρχείο Αφάντου, όπου μέσα δεν λειτουργεί καμία διαδικασία δημοκρατική από το απαξιωμένο τοπικό συμβούλιο. Τσιφλίκι το θέλατε και ετσι έγινε συγχαρητήρια.

Την κοινωνία όμως ενδιαφέρει η εσωτερική λάμψη και όχι η εξωτερική που δείχνετε  και βλέπετε μόνο εσείς.. 

Νικόλαος Γιαννάς

Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Αφαντου

SHARE
RELATED POSTS
gr-95_ADTE.jpg
Αύριο ο τελικός μπάσκετ από την 95 ΑΔΤΕ στο κλειστό Ιαλυσού
Ψήφος εμπιστοσύνης και από Ίο και Κίμωλο για τον Μανώλη Γλυνό
e-ΚΕΠ στη Ρόδο, του Σάββα Διακοσταματίου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.