Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ρόδος: Αναβαθμίζονται οι σηματοδότες στο κέντρο της πόλης με Led από τον Δήμο Ρόδου

Spread the love

Αναβαθμίζονται οι σηματοδότες στο κέντρο της πόλης. 

Σε εξέλιξη η εργολαβία για την αποκατάσταση του οδοστρώματος

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αντικατάστασης του συνόλου των φωτεινών σηματοδοτών λόγω παλαιότητα, σε τρείς κεντρικούς κόμβους στην πόλη της Ρόδου και στην αναβάθμισή τους με νέου τύπου LED, μετά από δέκα επτά χρόνια.

Το έργο πρότεινε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, η σύμβαση εργασίας με την ανάδοχο Ευθυμίου Παρή και ΣΙΑ ΕΕ, συνολικού προϋπολογισμού 50,000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου «Αντικατάσταση φθαρμένων ιστών και σηματοδοτών σε κόμβους με φωτεινή σηματοδότηση», γίνεται από ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου  και αφορά τους τρεις κεντρικούς κόμβους επί των οδών.

1)7ης Μαρτίου-Παπάγου (Κόμβος Ταξί)

2)Παπάγου-Αλεξάνδρου Διάκου (Κόμβος ΕΟΤ)

3)Δημοκρατίας-Βενιζέλου (Κόμβος ΘΕΡΜΑΙ)

Επιπρόσθετα, ένα ακόμη σημαντικό έργο που αναμένεται να βελτιώσει την οδική ασφάλεια και να μειώσει την επικινδυνότητα στους οδικούς άξονες της πόλης    βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών του οδοστρώματος, από τη συνεχόμενη χρήση.  Η σύμβαση έργου «Αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων», συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ που υπέγραψε ο δήμαρχος στις 13 Δεκεμβρίου 2017, προβλέπει την άμεση και συνεχόμενη παρέμβαση του ανάδοχου εργολάβου Χατζηκάλφα Νικόλαου,  365 ημέρες τον χρόνο, σύμφωνα με τις αναγκαιότητες όπως αυτές παρουσιάζονται, προκειμένου να γίνει μόνιμη αποκατάσταση των φθορών στο σύνολο του οδοστρώματος της Ρόδου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, « με ορθολογική  αξιοποίηση των ιδίων πόρων του δήμου και διεκδικώντας συνεχώς νέες χρηματοδοτήσεις οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, σε συνεργασία με τη διεύθυνση των οικονομικών υπηρεσιών, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, αφενός μεν να δημοπρατηθούν όλες οι νέες εργολαβίες για ασφαλτοστρώσεις και διαμόρφωση πεζζοδρομίων, αφετέρου να επιβλέψουν τις νέες εργολαβίες αποκατάστασης πεζοδρομίων που ξεκινούν άμεσα στην πόλη. Παράλληλα επισπεύδονται οι εργασίες υπογειοποίησης των δικτύων από τη ΔΕΔΔΗΕ  και η αφαίρεση των ιστών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, στην ευρύτερη περιοχή των Αγίων Αναργύρων και Αγίου Ιωάννη, για να ακολουθήσει η εγκατεστημένη ήδη εργολαβία του δήμου, ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου της περιοχής»

 

SHARE
RELATED POSTS
Χ. Κόκκινος: ο Γ.Χατζημάρκος προκλητικά εκτεθειμένος στον Πρωθυπουργό και σε κάθε πολίτη για τον παράτυπο εμβολιασμό του
Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Ροδίνι με Τίτσα Πιπίνου & Δικαίο Χατζηπλή
Επικείμενη συνέργεια Δήμου Ρόδου και Αστεροσκοπείου Αθηνών/ 9-13 Οκτωβρίου διεξαγωγή συνεδρίου «Διαχείρισης θυμάτων καταστροφών»

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.