Βιβλίο Πόρτα στη Δωδεκάνησο

«Ρόδος, Ένας Περίπατος στην Παλιά Πόλη…»- Ένα βιβλίο που αξίζει – Απόψε η παρουσίασή του στις 9 μμ

Spread the love

Ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ και οι εκδόσεις «Ζήτη» διοργανώνουν την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της Μάγδας Μαριά με τίτλο «Ρόδος, Ένας Περίπατος στην Παλιά Πόλη»,  Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019, στις 9 μ.μ. στη Πλατεία Αργυροκάστρου στη Μεσαιωνική Πόλη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο τέως δήμαρχος Σάββας Καραγιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Μεσαιωνικής Πόλης Τέρης Χατζηιωάννου, ο συλλέκτης Συμεών Δοντάς, ενώ στην προσπάθεια της θα αναφερθεί και η ίδια η συγγραφέας κα. Μ. Μαριά. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της ΔΕΡΜΑΕ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Στο βιβλίο γίνεται καταγραφή των σημαντικότερων μνημειακών χώρων της Μεσαιωνικής Πόλης μέσα από τις μαρτυρίες περιηγητών, διανοουμένων, ιστορικών, αρχαιολόγων, ζωγράφων με προσωπικά σχέδια της Μάγδας και εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό που παραχώρησαν οι κ.κ. Κώστας Κογιόπουλος, Μανώλης Βρατσάλης, Συμεών Δοντάς. Σημαντική η συμβολή στην τεχνική επιμέλεια κειμένων της αρχαιολόγου Άννα – Μαρία Κάσδαγλη, του αρχιτέκτονα Παναγιώτη Χατζηιωάννου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου.

Εκδίδεται με την συμβολή του Δήμου Ρόδου με αφορμή τα 30χρονα από την εγγραφή της ΜΠ, στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και αφιερώνεται στους πρωτεργάτες της ένταξης της ΜΠ, Σάββα Καραγιάννη, τέως δήμαρχο και στον Ηλία Κόλλια, Έφορο Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται χαιρετισμοί του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, του τέως δημάρχου Σάββα Καραγιάννη και του αντιδημάρχου Τέρη Χατζηιωάννου και στοχεύει στη γνωριμία της Παλιάς Πόλης, μέσα απ’ τους δρόμους, πύλες, κτήρια, εκκλησίες, τζαμιά κλπ που είναι οι βουβοί μάρτυρες της περιπέτειας της μέσα στο χρόνο. Το νέο βιβλίο της Μ. Μαριά ξεπερνά τις προσδοκίες, ενώ εξαιρετική επίσης είναι η βιβλιοδεσία των εκδόσεων «Ζήτη». Είναι ένα βιβλίο που πραγματικά αξίζει κανείς να αποκτήσει…

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

 

SHARE
RELATED POSTS
Το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στη Ρόδο το 2019 επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ρόδου
Διαβάζοντας: “Κάτω από το δέρμα”, του Άγγελου Κουτσούκη
Τριήμερο κινηματογραφικών δράσεων του ομίλου cine – εκπαίδευση/25-26-27 Σεπ. 2019:

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.