Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ρίκα Βαγιάνη, η χαρά της ζωής, της Λίνας Παπαδάκη

Spread the love

Η Ρίκα ήταν ένα πλάσμα με πολλά ταλέντα. Αλλά το μεγαλύτερο ταλέντο το είχε σε αυτό που έχασε. Στη ζωή. Αυτό ήταν η Ρίκα Βαγιάνη. Μια ταλαντούχα της ζωής. Που την έπιανε απ’ όποια μεριά μπορούσε και της ρούφαγε το μεδούλι. Με στυλ φυσικά, με αρχοντιά και ποιότητα – ήξερε να καταγίνεται με πράγματα που αν τα έκαναν άλλοι θα ήταν φτηνά, με τρόπο που απέπνεε καλό γούστο και εύθυμη σοβαρότητα. Γιατί η Ρίκα είχε αυτό το σπάνιο χαρακτηριστικό που έχουν λίγοι άνθρωποι. Σε υποχρέωνε πάντα να την πάρεις στα σοβαρά, γιατί η ίδια δεν έπαιρνε ποτέ τον εαυτό της έτσι, και ήταν αυθεντική σε αυτό.

Αριστοκράτισσα και αλήτισσα μαζί. Με απίστευτο χιούμορ και ζωντάνια, πανέμορφη, αεράτη και πάντα εξαιρετικά καλοντυμένη και φιλάρεσκη, τελείως αντισυμβατική, ανατρεπτική και χωρίς καλούπια – έριχνε κι έναν χορό στο σκυλάδικο, στην ταβέρνα, στο τσακίρ κέφι. Κι εκεί, παντού με στυλ. Και τεράστιο χαμόγελο. Και χέρια ανοιχτά. Αγκαλιά.

Θα μπορούσε να είναι μόνο τα κείμενά της. Μία από τις καλύτερες γυναικείες πέννες με ανοιχτή, αιρετική και ασυνήθιστη ματιά και τελείως ιδιαίτερο πρωτότυπο τρόπο. Μία σοβαρή αρθρογράφος. Σιγά μην μπορούσε να ήταν ένα πράγμα μόνο η Ρίκα και μάλιστα μόνο σοβαρό. Εγινε ηθοποιός, φωτογραφήθηκε στο «Playboy», έγινε ραδιοφωνική παραγωγός, έκανε τηλεόραση, πολλή τηλεόραση, παρουσίασε τη Eurovision, έκανε δηλαδή πράγματα που αν δεν τα έκανε με ταλέντο, ήθος και ποιότητα θα μπορούσαν να την προδώσουν. Σπάνιο ήθος – σπάνια ποιότητα. Χορτασμένη. Ολα τα έκανε με τον κλασάτο δικό της τρόπο, που έκλεινε παιχνιδιάρικα το μάτι, σαν να έλεγε «εγώ και το φτηνό θα το κάνω ακριβό».

Όταν κάποτε γραφτεί η ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας, η Ρίκα θα είναι ένα κεφάλαιο μόνη της». Μάλλον και στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Γιατί το καλούπι έσπασε μόλις την έβγαλε.

Για μας, τους φίλους της, θα είναι ένα πλούσιο γέλιο που θα αντηχεί στ’ αυτιά μας και θα συνοδεύει την εικόνα της στο μυαλό μας. Θα είναι το κέφι, η αγάπη και η καλοσυνάτη αύρα που γενναιόδωρα σκόρπιζε γύρω της, θα είναι η αγάπη στη ζωή, η χαρά της ζωής, που κόπηκε τόσο γρήγορα.

8 Αυγούστου 2018

Πληροφορία: η Εξόδιος Ακολουθία της Ρικας Βαγιάννη θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 9 Αυγούστους στο Κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας στις 5:50μμ.

* Η Λίνα Παπαδάκη είναι Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Πολιτικής Κίνησης ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

264479_110715442469110_1460208273_n.jpg

*Το άρθρο δημοσιεύεται και στον Φιλελεύθερο της Τετάρτης 8 Αυγούστου

SHARE
RELATED POSTS
Πέθανε ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος
“Καλή στράτα, Καλομοίρη”-Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου στον Πατέρα της συζύγου του
11049506_613862055418975_7569343862491980052_n.jpg
Η μαντινάδα-αντίο των Ανωγιανών στο Γιώργη Ξυλούρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.