Υγεία

Πώς να καταπολεμήσω τους πόνους της περιόδου;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love
“ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Τα οιστρογόνα προκαλούν προβλήματα  κατά τη διάρκεια της περιόδου, όπως πονοκεφάλους, αύξηση του βάρους, ευαισθησία στο στήθος αλλά και μεταβολές στη διάθεση. Με την κατάλληλη διατροφή μπορείτε να βελτιώσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Μαγνήσιο. Μειώνει τις κράμπες, βελτιώνει τον ύπνο και σας χαλαρώνει. Ναι σε καρύδια Βραζιλίας, σπανάκι και κάσιους.

Μην παραλείπετε γεύματα. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα επίπεδα του σακχάρου σας σταθερά, για αυτό πρέπει να καταναλώνετε πολλά και μικρά γεύματα.

Σίδηρος και βιταμίνες. Ιδιαίτερα αν έχετε αίμα για πολλές μέρες, καταναλώσετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο, Β12, Β6 και φυλλικό οξύ.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.  Ψάρια όπως σολομός, σαρδέλες και αντζούγιες αλλά και οι ξηροί καρποί, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνουν τις κράμπες της περιόδου.

Λαχανικά. Παρέχουν φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που δρουν ενάντια στα οιστρογόνα, σε αντίθεση με αμυλούχα λαχανικά, όπως πατάτες.

Για ηπιότερα τα συμπτώματα της περιόδου, αποφύγετε τρόφιμα με πολλά σάκχαρα, επεξεργασμένους υδατάνθρακες, γαλακτοκομικά και καφεΐνη. Και το κρέας και η σόγια ενοχοποιούνται αντίστοιχα ενώ  μία χορτοφαγική διατροφή ή εξαιρετικά χαμηλή σε λιπαρά, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην περιοδικότητα της εμμήνου ρύσεως.

SHARE
RELATED POSTS
Τι να προσέχω τον χειμώνα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Θεραπεία του καρκίνου τραχήλου της μήτρας, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Όταν αρρωσταίνεις το φθινόπωρο…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.