Υγεία

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τη δυσκοιλιότητά μου;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

GREEK RESTAURANT-THE BEST IN THE CITY- NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Αν η δυσκοιλιότητα σας δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, βελτιώσετε την κατάσταση, πίνοντας καθημερινά  άφθονο νερό και καταναλώνοντας πράσινα λαχανικά. Πείτε ναι σε  φυσικούς χυμούς και σούπες. Ακτινίδια, δαμάσκηνα, πορτοκάλι, μήλο,  ροδάκινο με τη φλούδα, φράουλες και  σύκα, περιέχουν σημαντική ποσότητα ινών, απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου.  Αντικαταστήσετε το άσπρο ψωμί και ζυμαρικά με αντίστοιχα προϊόντα ολικής άλεσης  και μην παραλείπετε καθημερινά μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Είναι σημαντικό να επισκέπτεστε την τουαλέτα σταθερή ώρα κάθε ημέρα και να μην αναβάλλετε την χρήση της, όποτε εμφανιστεί η ανάγκη.

Και η άσκηση ευεργετεί ενώ κάνουν κακό οι  υποθερμιδικές δίαιτες, με λιγότερες από χίλιες θερμίδες την  ημέρα. Πείτε ναι σε προβιοτικά και πρεβιοτικά που ρυθμίζουν την εντερική χλωρίδα.  Πρεβιοτικά περιέχουν  πικραλίδα, οι αγκινάρες, σκόρδο και σπαράγγια: πλούσια  σε Ca, Fe & Mg, επιταχύνουν το μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, βελτιώνουν τη δυσκοιλιότητα και προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέως εντέρου. Έχουν τα ίδια οφέλη με τα προβιοτικά  αλλά  δρουν πάντα ενισχυτικά και σε συνδυασμό με τα προβιοτικά. Ωστόσο εντάσσουμε σταδιακά τα πρεβιοτικά  στη διατροφή μας, καθώς η απότομη ή η αυξημένη πρόσληψή τους μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, αέρια και διάρροια.  Προβιοτικές καλλιέργειες υπάρχουν σε  μητρικό γάλα, φυσικό γιαούρτι, ξινόγαλα και  κεφίρ.

SHARE
RELATED POSTS
Μπορώ να δώσω αίμα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Το κρύο θέλει προσοχή!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Δρ Δέσποινα Κατσώχη: “Αυτός που αγαπώ, μού είπε πως με χρειάζεται” – Α’ βίντεο για την αξία της πρόληψης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.