Υγεία

Πώς θ’ αντιμετωπίσω τον πονόλαιμο;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μην περιμένετε να εξελιχθούν τα «τσιμπήματα» σε μαχαιριές!  Εξοπλιστείτε με βότανα και γιατροσόφια για να  αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο!

Αλατόνερο. Είναι γνωστό ότι το αλάτι σκοτώνει τα βακτήρια!  Οι γαργάρες με αλατόνερο- τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα-  καταπολεμούν τον πόνο αλλά και τη λοίμωξη που τον προκαλεί. Μην περιμένετε!  Ανακατέψτε  μία κουταλιά του γλυκού αλάτι σε μισή κούπα ζεστό νερό.

Μέλι. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά τις λοιμώξεις. Όσο πιο σκούρο είναι, τόσο περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες περιέχει!

Αποφύγετε όξινες τροφές. Αναψυκτικά, τηγανιτά και εσπεριδοειδή, όπως  λεμόνια, ανήκουν στο σχετικό κατάλογο.

Κοτόσουπα. Το κοτόπουλο περιέχει ένα αμινοξύ που συμβάλει στη μείωση της βλέννας στους πνεύμονες και στην ευκολότερη απομάκρυνσή της.

Σκόρδο. Αν και έχει δυσάρεστη μυρωδιά, η αλλισίνη του, είναι μια ισχυρή αντιβιοτική ουσία, ιδανική για την αντιμετώπιση ιών και βακτηρίων. Και για να μη μυρίζει η αναπνοή σας, φάτε μετά ένα κομμάτι μήλο!

Φασκόμηλο και εχινάκια. Και τα δύο ευεργετούν τον οργανισμό και τον βοηθούν να αναρρώσει, όμως στην περίπτωση του πονόλαιμου, αν λειτουργήσουν συνδυαστικά δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Γλυκόριζα. Προλαμβάνει αλλά και καταπραΰνει τον πονόλαιμο.

Αν ο πονόλαιμος διαρκέσει περισσότερο από 48 ώρες, ίσως έχετε βακτηριακή λοίμωξη, όπως π.χ στρεπτόκοκκο. Ζητείστε οδηγίες του γιατρού!

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

SHARE
RELATED POSTS
Η διατροφή κλειδί σωστής ανάπτυξης, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Πώς να αντιμετωπίσω τον βήχα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Δήμος Ρόδου Τμήμα Υγείας: Πρόληψη κατά της γρίπης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.