Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Πότε και από ποιον ζήτησα στήριξη; Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

Spread the love

ΔΗΛΩΣΗ του  Φώτη Χατζηδιάκου, επικεφαλής της παράταξης: «ΡΟΔΟΣ- ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

  Η παράταξη μας από την ίδρυσή της αποτελεί μια πολυσυλλεκτική αυτοδιοικητική παράταξη. Η συμμετοχή αξιόλογων προσωπικοτήτων, αλλά και ατόμων, που προέρχονται από την ενεργή κοινωνία των πολιτών είναι κέρδος για την δημοκρατία, για την παράταξη μας και για τον τόπο. Μοναδικός αντίπαλος μας είναι οι ακραίες δυνάμεις, που αντιτίθενται στη δημοκρατία και στην ανοιχτή κοινωνία. Ο μόνος στόχος της παράταξης μας είναι να πάει μπροστά η Ρόδος. Η συζήτηση για το μέλλον της Ρόδου διεξάγεται με συναινετική διάθεση και “ανοιχτά χαρτιά”. Η παράταξη μας απευθύνεται στην κοινωνία με στόχο να ξανακερδίσει τις εκλογές προς όφελος της Ρόδου, προκειμένου η Ρόδος να είναι κυρίαρχη δύναμη.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να εντείνουμε το έργο μας σχεδιάζοντας το μέλλον και την προοπτική της Ρόδου. Είναι γνωστό, ότι οι οικονομικές δυσχέρειες και οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, μας στέρησαν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τον αναπτυξιακό μας προγραμματισμό έγκαιρα.Ωστόσο, η ορθολογική διαχείριση των ιδίων πόρων και η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων μας έδωσαν το δικαίωμα να δρομολογήσουμε έργα πολλών εκατομμυρίων.  

Οι θέσεις της παράταξης μας αφορούν την επόμενη μέρα. Η ανάγκη για τη συνέχιση του πρωτοποριακού εγχειρήματος, που αλλάζει τη Ρόδο, η προώθηση έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα, η ανανέωση του προγράμματος της παράταξης, η ανάδειξη νέων ανθρώπων και ιδεών και η διατήρηση των κεκτημένων αυτοδιοικητικών χαρακτηριστικών της αποτελούν βασικές προτεραιότητες της παράταξης μας. Τα σπουδαία γίνονται από πολλούς μαζί, σε συνθήκες ελευθερίας, με σύνεση, συναίνεση, διάλογο και σεβασμό,  όπως  επιβάλλουν οι κανόνες της δημοκρατίας. Η παράταξη μας θα αποφύγει να εμπλακεί στην κομματική πόλωση, που θα υπάρξει ενόψει και των εθνικών εκλογών και θα προβάλει το έργο της και την αυτόνομη και αυτοδιοικητική πορεία της.  Στο πλαίσιο αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι η παράταξη μας δεν θα έχει κομματικά χαρακτηριστικά, αλλά θα έχει μόνο αυτοδιοικητικά, μέσα από ευρύτερες συναινέσεις και προγραμματικές συγκλίσεις. Κάθε δημοκρατική συμπόρευση είναι ευπρόσδεκτη, χωρίς βέβαια κομματικές προϋποθέσεις.

Η συνοχή της παράταξης δεν σημαίνει ομοιομορφία και ταύτιση απόψεων. Η παράταξη μας βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα και δυναμική. Η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων και προσεγγίσεων αποδεικνύει την διαλεκτική σχέση μεταξύ των μελών της παράταξης μας αλλά και της παράταξης με την κοινωνία των πολιτών. Ο καθένας από εμάς μπορεί να έχει διαφορετικές διαδρομές, διαφορετικές απόψεις, αναλύσεις που μπορεί να είναι διαφορετικές αλλά, ταυτόχρονα, όταν κάτι αποφασίζεται στο πλαίσιο της συλλογικότητας, οφείλει να γίνεται ο κανόνας και να υπάρχει συλλογική αλληλεγγύη. Ο ρόλος του επικεφαλής της παράταξης είναι να «προσδιορίζει τη στρατηγική», να «δίνει την πορεία, την κατεύθυνση» και να διατηρεί «τις ισορροπίες των θεσμών ».

Η κομματική ταυτότητα του καθενός μας είναι γνωστή, ωστόσο έχουμε ξεκαθαρίσει, ότι ο απογαλακτισμός από τις κομματικές εξαρτήσεις και η συμμετοχή των ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων αποτελούν ιδρυτικές αρχές της παράταξης μας. Αυτήν την πορεία θα ακολουθήσουμε και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές στην παράταξη μας, δεν θα υπάρξουν κομματικές συναλλαγές και κρυφές συμφωνίες, αλλά πρόσκληση σε έναν ανοιχτό διάλογο με στόχο τη συνεννόηση και τη συμβολή όλων εκείνων των δυνάμεων της κοινωνίας που θέλουν το καλό του τόπου μας.

Υ.Γ.Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει: ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΖΗΤΗΣΑ ΣΤΗΡΙΞΗ; Στον δημόσιο λόγο είναι επικίνδυνο να ψεύδεσαι και στη συνέχεια να διαψεύδεσαι!

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ, επικεφαλής της παράταξης: «ΡΟΔΟΣ- ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 

SHARE
RELATED POSTS
Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Μιχάλη Παπατσή
Οριστική λύση ύδρευσης και άρδευσης στα Κολύμπια-Το μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου
“Ο Δράκος της Ρόδου” προσφέρει και αποκαλύπτει, του γλύπτη Νίκου Γιώργου Παπουτσίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.