Friday, Apr 26, 2024

Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Πόσο ντρέπομαι…, του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου

Spread the love

 

Ο Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος ασχολείται με την δημοσιογραφία, την κριτική λογοτεχνίας και την ποίηση

10392588_641221322646411_639374329633812692_n.jpg

Πόσο ντρέπομαι γι’ αυτή την χώρα που έλαχε να’ ναι πατρίδα μου. Πόσο ντρέπομαι για την μικροψυχία των ολίγιστων εξουσιαστών. Πόσο ντρέπομαι για την παράνοια της εποχής και για την απανθρωπιά του σύγχρονου πολίτη. Πόσο ντρέπομαι που η βία νίκησε τον λόγο. Πόσο ντρέπομαι που το μίσος εξάλειψε την αλληλεγγύη. Πόσο ντρέπομαι που η αξιοπρέπεια εκτιμάται στην τσέπη. Πόσο ντρέπομαι που ο τραπεζίτης έγινε το κέντρο του κόσμου.

Πόσο ντρέπομαι που δημοκρατία ονομάστηκε η ολιγαρχία. Κι άριστος ο ουτιδανός. Πόσο ντρέπομαι που απονευρώθηκαν οι άμυνές μας. Πόσο ντρέπομαι που η γνώση εκπορνεύτηκε στα σφαγεία. Πόσο ντρέπομαι που ο ποιητής εκδόθηκε στα ταμεία. Πόσο ντρέπομαι που ντρέπομαι. Πόσο ντρέπομαι την αδυναμία μου να λύσω τον κόμπο. Πόσο ντρέπομαι που δεν κοιταζόμαστε πια στα μάτια. Πόσο ντρέπομαι το κρυφτό μας σε οθόνες και πληκτρολόγια. Πόσο ντρέπομαι που κρώζουμε αντί να διεκδικούμε.

Πόσο ντρέπομαι που τίποτε δεν αλλάζει. Πόσο ντρέπομαι που απιστήσαμε στα όνειρα. Πόσο ντρέπομαι που ρημάζουμε τις σάρκες αλλήλων. Υπέρ πατρίδος, θρησκείας… Ντρέπομαι. Ντρέπομαι. Ντρέπομαι που παραδώσαμε τις ζωές μας στους αστυνόμους και τους στρατιωτικούς. Ντρέπομαι που το μέλλον μας το ορίζουν οι ορέξεις εγκληματιών. 

Πόσο ντρέπομαι που κάθομαι και γράφω αντί να βγω στον δρόμο. Να σε πιάσω από το χέρι. Να ενώσω την φωνή μου με την δική σου. Να χρωματίσω την μέρα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Να ανοίξω τις πόρτες. Τα βλέμματα.

Πόσο ντρέπομαι…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μια παιδική προσευχή, με πολλές προσδοκίες, του Δημήτρη Κατσούλα
Ο καρεκλάς…, του Γιάννη Παπαϊωάννου
Ήταν μια μέρα δύσκολη!, του Γιώργου Αρκουλή
1 Comment
  • ΚΡΑΤΕΡΟΣ
    20 Δεκεμβρίου 2019 at 13:51

    ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΠΙΘΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΟΣΕΣ ΑΜΑΧΗΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΓΚΕ ΓΚΕ
    ΥΓ.ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΕΣ ….

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.