Πόρτα στην Πολιτική

Προσφυγικό: Ομολογούν το ναυάγιο, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL, Κώστα Αρβανίτη με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη.

Βρυξέλλες – 23 Ιανουαρίου 2020

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη (εικόνα που από μόνη της αποτελεί δημόσια παραδοχή αποτυχίας), Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής στο φλέγον θέμα που κλήθηκε ξαφνικά να διαχειριστεί.

Ο πανικόβλητος Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, χωρίς να το θέλει, ομολόγησε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξαναρχίζει από το μηδέν.

Στις σημερινές του δηλώσεις, έκανε λόγο για συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, ενίσχυση των νησιωτικών ιατρικών μονάδων και αποσυμφόρηση των νησιών, δηλαδή τους υπαρκτούς πυλώνες της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας, ενεργούς τουλάχιστον μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, οπότε και πάγωσαν.

Αποτέλεσμα του κυβερνητικού πίσω-μπρος: Έξι χαμένοι μήνες, αποσυντονισμός, διόγκωση προβλημάτων που είχαν μπει σε πορεία διαχείρισης και πλήρης αποτυχία της αποσυμφόρησης με την εγκατάλειψη, το καλοκαίρι, του σχεδίου που είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Με δυο λόγια, οι άχρηστοι Άριστοι, και στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, τα έκαναν θάλασσα. Προχειρότητα και ιδεολογικές εμμονές οδήγησαν στο ναυάγιο που σήμερα είδαμε να ομολογείται σε εθνικό δίκτυο.

Οι τοπικές κοινωνίες των νησιών, που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος μέχρι τώρα, όχι μόνο δεν έχουν να ελπίζουν σε πολλά πράγματα, αλλά πρέπει να ανησυχούν για τον αυταρχικό κατήφορο που σηματοδοτεί η εμμονή στις λεγόμενες «κλειστές δομές», δηλαδή σε φυλακές προσφύγων.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
-thetoc.gr_1-777x437.jpg
Εάν και όταν: ανα-στοχασμοί και αφ-ορισμοί, του Γιάννη Πανούση
Σκίτσα εξ Αμερικής: “Αλέξης και Πάνος”-“Θέλμα και Λουΐζ”, του Γιώργου Σαράφογλου
Φωτό: Γιώργος Σαράφογλου
Στο μυαλό της αμοιβάδας, του Γιώργου Πίτσου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.