Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Πολιτικό bulling & κλείσιμο μικροφώνων συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ρόδου

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Ποινικολόγος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Στη  (26ης-7ου-2022) συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ρόδου, και αφού ο προεδρεύων-αντιπρόεδρος κ. Τηλέμαχος Καμπούρης είχε διεκπεραιώσει επιτυχώς με ομοφωνία τα περισσότερα θέματα, υποβάλαμε ερωτήματα και ζητήσαμε διευκρινίσεις από τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Ρόδου, ο οποίος προσήλθε στη συζήτηση τελευταίος, (μετά την παρέλευση σαρανταλέπτου όπως συνηθίζει), σχετικά με το θέμα της: «έγκρισης μελέτης αποκατάστασης και αναβάθμισης της λειτουργίας της νέας αγοράς Ρόδου». Στα ερωτήματα μας δεν λάβαμε καμία απάντηση, αντίθετα εισπράξαμε:

α) «Φασίζουσα συμπεριφορά» και ειρωνεία, ότι «συσχετιζόσαστε με πρακτικές της 21ης Απριλίου»,

β) Έμμεσους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, κεκαλυμμένους με αποφθέγματα καθημερινότητας, ότι «είμαστε χαζοί» και προφανώς δεν αντιλαμβανόμαστε το «υψηλό του πνεύμα».

γ) Εσκεμμένα αποκαλούσε πολλάκις τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ν. Γιαννά ως «κύριε Σαρή», δράττοντας την ευκαιρία να κάνει έμμεση κριτική στον πρώην πρόεδρο του δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, για την δημόσια κριτική που του ασκεί, αφού δεν τολμά να αντιπαρατεθεί απευθείας ο ίδιος σε και με άλλα μέσα.

Τέλος ο κ. δήμαρχος δεν παρέλειψε κατά την προσφιλή του συνήθεια, να τορπιλίσει με φοβία την άποψη, την δυσαρέσκεια και την απαρέσκεια μας, αποδίδοντας σε εμάς ένοχες για το πολίτικο μας παρελθόν, επειδή τολμάμε να διαμαρτυρόμαστε για την δημοτική κατάντια, από τότε που αυτός ανέλαβε τα ηνία του Δήμου.

ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ της «φασίζουσας» συμπεριφοράς του, ήταν το κλείσιμο των μικροφώνων μας και η αυθαίρετη απαίτηση του να αποχωρήσουμε από την αίθουσα, δήθεν «χάριν ευταξίας», (συγχέοντας προφανώς το φασιστικό ιστορικό παρελθόν του κτιρίου, κατά την Ιταλοκρατία με την δημοκρατία του σήμερα).

Κύριε Δήμαρχε, Αν αυτό δεν είναι πολιτικό bulling, τότε τι είναι ;

Ύψιστο Δημοκρατικό δικαίωμα των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας είναι ο έλεγχος της διοίκησης που εσείς προσπαθείτε να φιμώσετε με στρατηγικές bullying και «γκαιμπελική» προπαγάνδα, εξαιτίας της σφοδρής αποτυχίας σας και της ανικανότητάς σας, να προσφέρετε ακόμα και τα βασικά στον τόπο μας.

Εμείς και η παράταξή μας, σας δηλώνουμε ότι, δεν θα επιτρέψουμε τον εκφυλισμό των συζητήσεων, ούτε το κλίμα εκφοβισμού που νομίζετε ότι μπορείτε να επιβάλετε. Γι’ αυτό προτείνουμε την δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με την παρουσία δημοσιογράφων, που εσείς εκδιώξατε από την πρώτη ήδη συνεδρίαση της επιτροπής τον Σεπτέμβριο του 2019 καθώς και την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω του ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ώστε οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να πληροφορούνται πλήρως τα όσα συζητούνται σε αυτήν, αλλά και ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ για το πολιτικό ήθος και την συμπεριφορά όλων μας, κατά τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων.

Τα μέλη της παράταξης της μειοψηφίας ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου

Νικόλαος Γιαννάς

Δημήτριος Ζανεττούλης

Ιωάννης Κορωναίος

SHARE
RELATED POSTS
Συγκέντρωση συμπαράστασης από γονείς στον δάσκαλο που ξέχασε κλειδωμένο μαθητή στην τάξη του
Ρόδος & Ρομά: η λύση 30 χρόνια μετά: μετεγκατάσταση και αξιοποίηση προγραμμάτων κοινωνικοποίησή τους από τον Δήμο Ρόδου
Μ.Γλυνός: Αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας από την Περ. Νοτίου Αιγαίου. Σιωπή, ατολμία, ανευθυνότητα, αναλγησία

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.