Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Περί μπούρδων και μπουρδών και ο μετρημένος λόγος του κου Μητσοτάκη στο Παρίσι, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Γράφει ο παλιός μου φίλος και ομοϊδεάτης Θόδωρος Παντούλας, ενδεχομένως, έχοντας διαβάσει και δικό μου, σχετικό σχόλιο:

” Όταν στις μπούρδες για τα άσχημα ρούχα της συζύγου απαντάς με μπούρδες για τα ωραία γαλλικά του συζύγου δεν έχουν τελειώσει τα επιχειρήματα. Έχει τελειώσει η πολιτική…”

Ανταπαντώ σύντομα: “Δεν είναι πολιτικό επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μιλάει άπταιστα τρεις γλώσσες. Είναι, απλώς, πραγματικότητα που μάς κολακεύει ως χώρα.

Πολιτικό επιχείρημα είναι το ότι έθεσε εξ αρχής στον Γάλλο πρόεδρο το θέμα της διακοσιοστής επετείου της εθνικής μας Παλιγγενεσίας ως αφορμή για έναν πολυσήμαντο, πανευρωπαϊκό εορτασμό. Και μια ευκαιρία για να πιστέψουμε ξανά όχι σε κάτι αφηρημένο αλλά σ’ εμάς τους ίδιους. Ότι στοχεύει σε μιαν αφύπνιση. Στο μέλλον αυτού του τόπου που είναι μεταφυσικά συνδεδεμένο με το παρελθόν του. Στην ζώσα παράδοση και την αιμάσσουσα ιστορία του. (Με τούτα και με τ’ άλλα θα με κάνετε Μητσοτακικό)”.

ΥΓ 1. Παρακαλώ να μην προσέρχεστε με τους προϊδεασμούς ή τις κομματικές σας ταυτότητες. Έχω υπάρξει προσωπικός φίλος του Τσίπρα επί χρόνια και βέβαια δεν γνωρίζω κανέναν εκ των Μητσοτάκηδων προς τους οποίους έχω κατά καιρούς ασκήσει δριμεία κριτική. Ιδιαίτερα στη Ντόρα. Όμως θα υπερασπίζομαι την άποψη μου απέναντι σε όποια πολιτική κορεκτίλα. Εκτός κι αν το να μιλάς γλώσσες όταν ασκείς εξωτερική πολιτική, είναι μειονέκτημα. Απ’την άλλη ο κ. Μητσοτάκης θα υποστεί θα θετικά και τα αρνητικά του επωνύμου του. Εγώ τον κρίνω και θα τον κρίνω ως πρωθυπουργό της πατρίδας μου. Ακομπλεξάριστα και χωρίς να περιμένω κάτι. (Χτες μόλις χαρακτήρισα ηλίθιο τον υπουργό του Κικίλια. Λοιπόν αφήστε με ήσυχο και τρολάρετε αλλού). Ήμουν επίσης ο πρώτος που επεσήμανα το ότι εναντιώθηκε στον “θεό” – και του Τσίπρα – Βαρδή. Πριν ξυπνήσουν οι επαγγελματίες κονδυλοφόροι. Κατά τα άλλα τουμπεκί σύντροφοι, υπάλληλοι του Βαξεβάνη. Ψιλοκομμένο!

Φωτογραφίες: Συνειρμικά δημοσιεύω τους σωρούς σκουπιδιών που συνάντησα παντού χτες (!) στον Πόρτο Ράφτη και την ποπ Καρυάτιδα του Χρήστου Αντωναρόπουλου που εξέθεσα πρόσφατα στην Τήνο, χωριό Τριαντάρος, και την ομαδική έκθεση “Allotria, Η πίσω πλευρά των πραγμάτων”.

Αυτό που θέλω να πω απλά είναι:

Ή θα πάμε, κάποτε, μπροστά κοιτώντας με, ουσιαστικό και δημιουργικό, βλέμμα πίσω, ή θα πηγαίνουμε πίσω νομίζοντας ότι τάχα μου κινούμαστε μπροστά έχοντας καρφιτσώσει στο πέτο ψευτοπροοδευτικά πρόσημα.
Όποιος ποντάρει μικροπολιτικά σε νέο διχασμό, προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες και στη χώρα και στη νέα γενιά. Διερωτώμαι (όπως αναρωτιόμουν και επί Αλέξη) ποιόν δεν συμφέρει να επιτύχει ο Μητσοτάκης;

ΥΓ 2. Αναπαράγω εδώ το σποτ γιατί οι Κατίνες της επικρατείας ασχολήθηκαν αποκλειστικά με το ντύσιμο της συζύγου του έχοντας προφανώς γοητευθεί απ’το στυλ “είμαι ο Αλέξης και δεν φοράω γραβάτα γιατί είμαι αριστερός … Ο Αλέξης της κ. Παναγόπουλου”.

Επίσης ο νέος πρωθυπουργός μίλησε με υπερηφάνεια ελληνικά κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Γάλλο πρόεδρο χωρίς να καταφύγει σε κομπλεξικά αγγλικά της συμφοράς όπως ο προκάτοχος του. Υπενθυμίζω ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλάει επιπλέον άψογα γερμανικά και αγγλικά. Επειδή προσπάθησαν να μάς πείσουν ότι η γνώση και η υπεροχή είναι μειονεκτήματα.

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ομιλούμε ελληνικά;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Andrea del Castagno – Santa Appolonia Ή, οι αδικημένοι της τέχνης, του Μάνου Στεφανίδη
“Notre Drame”: το πρωτοσέλιδο της Liberation για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων-Στιγμιότυπα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.