Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Παύλος Γερουλάνος: “Χτίζουμε από τη βάση. Υπερκομματική η προσπάθειά μας”

Spread the love

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να χτίζεις κάτι από την αρχή και από τη βάση.

Χωρίς εξαρτήσεις, παίρνοντας δύναμη μόνο από τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που κάθε μέρα έρχονται και αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας και την κάνουν δική τους.

 Και ξαφνικά να βλέπεις το χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό να γίνεται διψήφιο.

Η τέταρτη θέση να γίνεται δεύτερη.

 Και όσοι ονειρευόντουσαν εύκολη επικράτηση στον Δήμο από την πρώτη Κυριακή, να αποδέχονται πλέον ότι η μάχη θα έχει δύο γύρους. Και έχουμε ακόμα 3 μήνες.

 Κάθε ημέρα στις γειτονιές της πόλης μεγαλώνει μια συμμαχία Αθηναίων πέρα από κόμματα, μόνο για την Αθήνα. 

Μια υπόσχεση δίνουμε μόνο, εμείς η ομάδα των Αθηναίων πολιτών που θέλει να αλλάξει πραγματικά την πόλη: τα καλύτερα έρχονται. Και οι εκπλήξεις θα είναι πολλές για όλους.

Συμβάλαμε στην ανακίνηση του ζητήματος των Χώρων Ελεγχόμενης Χρήσης   

 Η μεγαλύτερη δικαίωση στην πολιτική είναι να βλέπεις να προχωράνε πράγματα για τα οποία πίεσες και εσύ ή αγωνίστηκες. Πριν από τρεις εβδομάδες ο Παύλος Γερουλάνος απηύθυνε επιστολή στους συνυποψηφίους του, Νάσο Ηλιόπουλο και Κώστα Μπακογιάννη, για κοινό μέτωπο απέναντι στο περίπλοκο και πολυεπίπεδο πρόβλημα των ναρκωτικών.

Αφορμή για την επιστολή αυτή στάθηκε αφενός η διαπίστωση ότι υπάρχει σύμπτωση προθέσεων μεταξύ των τριών συνυποψηφίων ως προς την αντιμετώπιση του ζητήματος των ναρκωτικών στις γειτονιές της Αθήνας με το μέτρο των χώρων ελεγχόμενης/ εποπτευόμενης χρήσης και αφετέρου η παραδοχή ότι πρόκειται για το πρόβλημα που αποτελεί τη μεγαλύτερη ανοιχτή πληγή της πόλης μας.

Η πρωτοβουλία Γερουλάνου απέκτησε δημοσιότητα ενώ απετέλεσε και αντικείμενο του πρόσφατου πρώτου debate μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων.

Και ξαφνικά, μετά από 4 χρόνια που το θέμα βρισκόταν σε πλήρη αποτελμάτωση, η κυβέρνηση προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία κλειστών χώρων για ιατρικώς ελεγχόμενη χρήση ναρκωτικών.

Υπενθυμίζουμε τα οφέλη: «[Οι Χώροι Ελεγχόμενης Χρήσης] μπορούν να μειώσουν τη χρήση στο δρόμο και να βοηθήσουν ώστε οι χρήστες να μένουν ασφαλείς, μακριά από τον κίνδυνο του AIDS, της ηπατίτιδας αλλά και της υπερβολικής δόσης…Είναι ένα πρώτο βήμα ώστε ν’ απομονώσει κανείς τα δίκτυα της διακίνησης και ν’ ανασάνουν οι γειτονιές μας, οι οποίες σήμερα υποφέρουν από την παραβατικότητα που δημιουργούν οι μικρές και μεγάλες μαφίες των εμπόρων».    

 Μπορεί να κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν, όπως σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Χρέος μας τώρα να πιέσουμε ώστε να μην παραπεμφθεί και πάλι το ζήτημα στις καλένδες.

SHARE
RELATED POSTS
Η δίκη, της Μαρίας Σκαμπαρδώνη
Γιώργος Νικητιάδης: “Σχέδιο για τον νέο ΟΠΡΟΤΟΥΡ” – Καθολικά αποδεκτή η ομιλία του π.Υπουργού Τουρισμού
danelis-150x150.jpg
Όπισθεν ολοταχώς με διαταγή Καμμένου, του Σπύρου Δανέλλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.