Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Παύλος Γερουλάνος: Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με χρονοδιάγραμμα

Spread the love

Για τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής 
Η επίθεση σε μέσα ενημέρωσης είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτο. Είμαστε δίπλα σε όλους τους ανθρώπους της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ.

Έκλεινε την Πειραιώς για να ανακοινώσει υποψηφιότητα και τώρα καταγγέλλει το κλείσιμο των δρόμων…
Μας κάνει εντύπωση πως ο υποψήφιος που έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να κλείσει την Πειραιώς για να κάνει την εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του (υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα για το κομφούζιο που δημιουργήθηκε), τώρα θυμάται να τα βάλει με το κλείσιμο των δρόμων. Σε μια εποχή που οι πολιτικοί μας καλούνται να δείξουν ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, δεν θα έπρεπε ο ίδιος να δίνει το παράδειγμα του πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε και πώς δεν θα κλείνει η Αθήνα;

Και μιας που μιλάμε για παραδείγματα. Αν μη τι άλλο η Αθήνα αξίζει η συζήτηση για τα προβλήματά της να γίνεται με εποικοδομητικό τρόπο και επί της ουσίας. Αντί λοιπόν για επικοινωνιακές φωτοβολίδες θα πρέπει να συζητάμε επί συγκεκριμένων και ολοκληρωμένων προτάσεων. Γιατί δεν παίρνουμε επομένως ως αφετηρία την πρόταση νόμου που κατέθεσε από το 2012 ο Δήμαρχος Αθηναίων για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στην Αθήνα και να τοποθετηθούμε επ’ αυτής; Τα βασικότερα σημεία και ολόκληρη η πρόταση νόμου εδώ.

Συζήτηση μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζουν πώς λειτουργεί η αγορά 
«Η εμπειρία μου ως επιχειρηματία, μου επιτρέπει να ξέρω πώς δουλεύει η αγορά και πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις της Αθήνας, ιδίως σ’ αυτές τις οικονομικές συνθήκες. Γι’ αυτό και πιστεύω στη δύναμη των συμπράξεων. Στα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με τον δημόσιο προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια και να επιταχυνθούν οι παρεμβάσεις εκείνες που θα κάνουν την καθημερινότητα καλύτερη για όλους. Και για την πόλη και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτήν». Αυτό δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος μετά τη σχεδόν δίωρη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Συζητήθηκαν όλα: η ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στην πόλη, ο περιορισμός του παραεμπορίου, η βελτίωση της προσβασιμότητας στο κέντρο της Αθήνας, η δημιουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων και η ευρύτερη συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων για να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και η αναπτυξιακή της δυναμική.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ.Σταύρος Καφούνης, ευχαρίστησε τον Παύλο Γερουλάνο για την πρωτοβουλία του να συναντήσει στην αρχή της καμπάνιας του με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, αποδεικνύοντας τη σημασία και την αξία που δίνει στον εμπορικό κόσμο.

Τρία βασικά βήματα για την πρώτη θητεία – και με χρονοδιάγραμμα
Εμείς οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θέλουμε να δούμε να αλλάζει ο τρόπος που λειτουργεί ο Δήμος και ο τρόπος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Πώς θα γίνει αυτό; Απαιτούνται 3 βασικά βήματα: Πρώτο, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι να βγουν στο δρόμο. Το «τα παράπονα στον δήμαρχο» να γίνει «ο δήμαρχος στα παράπονα». Δεύτερο, να συνεργάζονται καλύτερα οι υπηρεσίες για να φέρνουν άμεσα αποτελέσματα. Και τρίτο, να αλλάξουν οι δομές του Δήμου ώστε να μας παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις. Τι σημαίνει αυτό; Να έχουμε ολοκληρωμένες, και όχι αποσπασματικές πολιτικές για την τρίτη ηλικία, για τις μητέρες, για τα άτομα με αναπηρία τους νέους, τους επιχειρηματίες που επενδύουν στην πόλη. «Το πρώτο θα το πετύχουμε στον πρώτο μήνα. Το δεύτερο σε έξι. Για το τρίτο φτάνει μια θητεία και με το παραπάνω» τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Παύλος Γερουλάνος.

SHARE
RELATED POSTS
Η Δάφνη Μπόκοτα στον Συνδυασμό του Δημήτρη Στεργίου για τον Δήμο Πεντέλης
Το Φάρμακο, του Γιώργου Σαράφογλου
Μανώλης Δημελλάς
Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης. Ποιος θα πετάξει το αναμμένο σπίρτο;, του Μανώλη Δημελλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.