Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Παύλος Γερουλάνος: “Ο δήμαρχος και κάθε αιρετός πρέπει να κρίνεται από το αν αξιοποιεί τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του”

Spread the love

Ο δήμαρχος και κάθε αιρετός πρέπει να κρίνεται από το αν αξιοποιεί τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του.

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα ειπώθηκαν στο debate του Real Fm 97,8 με συντονιστή τον Νίκο Χατζηνικολάου και τους φοιτητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε ρόλο δημοσιογράφου. Εδώ μπορείτε να το ακούσετε όλο. Συγκρατήσαμε τρία χαρακτηριστικά σημεία από τις τοποθετήσεις του Παύλου Γερουλάνου:

Η δουλειά του αιρετού

Το πιο σημαντικό πράγμα όταν πας να αναλάβεις ένα φορέα, είναι να αξιοποιήσεις τα εργαλεία που έχεις στη διάθεσή σου στο φουλ και αυτό το κάναμε και στη Λυρική Σκηνή όταν ήμουν στο Υπουργείο και στο Υπουργείο το ίδιο και στον ΕΟΤ. Και αν δείτε, ακόμη και την εποχή της κρίσης όλοι αυτοί οι φορείς λειτουργούσαν πάρα πολύ καλύτερα. Και εγώ λέω το εξής: μπορούμε να σοβαρευτούμε λίγο και οι άνθρωποι τους οποίους ψηφίζουμε να μπαίνουν εκεί και να κάνουν τη δουλειά τους και όχι να αγωνιούν για το αν θα υπογράφουν συμβόλαια με τους ιδιώτες; Μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα εργαλεία που έχουμε και έχουμε αποκτήσει με τα δικά μας χρήματα, των Ελλήνων φορολογουμένων, θα τα αξιοποιήσουμε; Πρέπει να κριθούμε από τη δυνατότητά μας να λειτουργούμε τέτοιους φορείς.

Όχι στις ιδεοληψίες

Άκουσα με προσοχή τον κ. Σοφιανό για τα θέματα των χώρων ελεγχόμενης χρήσης, απλά θέλω να πω το εξής: λειτούργησε ένας χώρος ελεγχόμενης χρήσης στην Αθήνα για εννιά μήνες. Σε αυτό το χώρο ελεγχόμενης χρήσης έσωζαν μια ζωή κάθε τρεις μέρες. Μια ζωή κάθε τρεις μέρες! Αν αυτό δεν είναι αποτελεσματικό, αν θεωρούμε ότι τέτοια εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε για κάποιους ιδεοληπτικούς λόγους, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Αν εκείνη την εποχή σώθηκαν 100 ζωές, φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Και δεν υπάρχει λόγος να δαιμονοποιούμε τίποτε, ας δούμε πρώτα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Η διαφορά

Αυτό που είχα δει από την αρχή είναι ότι υπήρχε μια σύμπλευση των συνυποψηφίων – ο κ. Σοφιανός διαφωνεί και δικαίωμά του – για το θέμα των χώρων ελεγχόμενης χρήσης. Γι’ αυτούς τους χώρους έχουμε τοποθετηθεί όλοι, έχουμε τοποθετηθεί θετικά και ξεκίνησα με πρωτοβουλία για να συντονίσουμε τη δράση των υποψηφίων, τόσο μεταξύ μας για την επόμενη μέρα, αλλά και ως προς την πίεση που πρέπει να ασκήσουμε στην κυβέρνηση για να αλλάξουν ορισμένα πράγματα και να έχουμε σύγχρονα εργαλεία αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου.

Προς τιμήν του ο κ. Ηλιόπουλος είπε ναι, ο κ. Μπακογιάννης είπε όχι. Ο κ. Μπακογιάννης μου είπε ότι έστειλα αυτή την επιστολή για επικοινωνιακούς λόγους. Το βρίσκω αστείο, διότι δεν νομίζω ότι μπορεί να αστειεύεται κανείς με το θέμα των ναρκωτικών, αλλά ας πούμε για ένα λεπτό ότι το έκανα γι’ αυτό. Η διαφορά μας είναι η εξής κ. Μπακογιάννη: ακόμη κι αν ήταν για επικοινωνιακούς λόγους, ακόμη κι αν μου στέλνατε επιστολή για επικοινωνιακούς λόγους, για κάτι που θα αφορούσε την πόλη μας και πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη, εγώ θα την αποδεχόμουν. Διότι αυτό πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τώρα. Δεν με νοιάζει ποιο είναι το κίνητρο του άλλου, με νοιάζει ότι από αυτό μπορούμε να συνεργαστούμε, να συντονίσουμε τη δράση μας, να φέρουμε αποτελέσματα και αυτό είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

SHARE
RELATED POSTS
Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Μητσοτάκη, του Μάνου Στεφανίδη
Κ.Μητσοτάκης: “Όταν η ευθύνη του ενός είναι ελλειμματική, η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος είναι δική μου ευθύνη”-4ο διάγγελμα video
Αλλάξτε διάθεση, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.