Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Παρών αλλά αποχωρούντες από συζήτηση-λήψη αποφάσεων δηλώνουν Χατζηδιάκος-Κρητικός-Πότσος

Spread the love

 

ΠΡΟΣ

τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου

Δήλωση

 

1) Του Φώτη Χατζηδιάκου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»,

2) Του Δημητρίου Κρητικού, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ»

3) Του Καλετού Πότσου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

(που εκπροσωπούν και τους δημοτικούς συμβούλους-μέλη των παρατάξεών τους )

Κύριε Πρόεδρε,

Σχετικά με την με αρ. πρωτ.  2/20351/14-5-2020 πρόσκληση που μας αποστείλατε για τη συμμετοχή μας στη σημερινή ( 18/5/2020) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «δια περιφοράς» έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

– Ο τρόπος διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου με τη συγκεκριμένη διαδικασία μας βρίσκει εντελώς αντίθετους για τους λόγους που έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενη κοινή ανακοίνωση των παρατάξεών μας, όταν και τότε η δημοτική αρχή είχε αποφασίσει να διεξάγει τη συνεδρίαση του σώματος με αυτό τον τρόπο.

– Είχαμε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων στην πρώτη δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου ώστε ο κ. δήμαρχος να δώσει δημόσια και «δια ζώσης» εξηγήσεις για τις αντιδημοκρατικές και αυθαίρετες πρωτοβουλίες του σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και επ’ αυτού να τοποθετηθεί το σύνολο των συναδέλφων του Δημοτικού Συμβουλίου. Είχαμε μάλιστα ξεκαθαρίσει ότι διαφωνούμε με τη στάση του και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα.

– Ως εκ τούτου δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στην εκλογή εκπροσώπου του δήμου μας στο νέο φορέα, θέμα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε νομιμοποίηση των ενεργειών και χειρισμών του κ. δημάρχου για τα οποία δηλώσαμε τη διαφωνία μας.

Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά ότι η συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία των πολιτών δεν μπορεί να οδηγεί σε προσχηματικές συνεδριάσεις – παρωδίες του Δημοτικού Συμβουλίου, και να λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις χωρίς καμία ουσιαστική κουβέντα, και δυνατότητα τοποθέτησης των παρατάξεων.

Τα θέματα άλλωστε που φέρνει σήμερα για συζήτηση η δημοτική αρχή, χρήζουν εκτενούς συζήτησης και κάθε άλλο παρά ήσσονος σημασίας είναι για τους πολίτες και το νησί μας.

Εξάλλου δε μπορούμε να μην επισημάνουμε και το γεγονός ότι εντός της εβδομάδας ο κ. δήμαρχος συγκαλεί γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ «δια ζώσης» στην αίθουσα εθιμοτυπίας με τη συμμετοχή 23 ατόμων προκειμένου να γίνει η κατάρτιση του σε σώμα. Εκεί δεν συντρέχουν λόγοι τήρησης των μέτρων προστασίας που ζητούν οι ειδικοί;

Με την ευκαιρία και για μία ακόμα φορά ζητάμε να αξιοποιηθούν άμεσα και στο Δήμο Ρόδου οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν (τηλεδιάσκεψη) όπως άλλωστε προβλέπεται από την ΠΝΠ και την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ.

 Για τους παραπάνω λόγους

Δηλώνουμε την παρουσία μας (παρών) στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18/5/2020 και αποχωρούμε χωρίς συμμετοχή στη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»   «ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ»   «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

         Φώτης Χατζηδιάκος       Δημήτριος Κρητικός        Καλετός Πότσος

SHARE
RELATED POSTS
Αγίου Γεωργίου με καραντίνα: ευχηθείτε εξ αποστάσεως με Pane di capo σε συγγενείς, συνεργάτες & φίλους
Ευχές στους τελειόφοιτους μαθητές των Λυκείων από τον τ. Δήμαρχο Ρόδου κ.Φώτη Χατζηδιάκο
Δήλωση Βάϊου Καλοπήτα για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κάσου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.