Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Παρθενοπιπίτσες, του Γιώργου Πίτσου

Spread the love

Ο  Γιώργος Πίτσος  είναι Πολιτικός Μηχανικός.

Σε αυτό το σημείο να δώσουμε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά από άοκνες προσπάθειες τεσσάρων ετών, φέτος θα έχουμε εκλογές .

Εκλογές. Είναι ξέρετε αυτή η διαδικασία όπου μπαίνεις σε ένα παραβάν με έναν ανοικτό φάκελο και μπόλικα τυπωμένα ψηφοδέλτια. Και πρέπει να διαλέξεις κάποιο από αυτά .

Είμαι βέβαιος πως θα προτιμούσαμε να  μας έδιναν εκτός από το φάκελο, μια σελίδα ακουαρέλας και ένα κουτί νερομπογιές . Να ζωγραφίζαμε το μέλλον, όπως το φαντάζεται ο καθένας μας. Δυστυχώς, όμως, η διαδικασία προβλέπει ψηφοδέλτια.

Σε ελάχιστα λεπτά μέσα στο παραβάν πρέπει να επιλέξουμε ποιο κυβερνητικό πρόγραμμα πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερο για την χώρα και την οικογένειά μας. Γιατί αυτό τελικά κάνουμε στο παραβάν. Επιλέγουμε πρόγραμμα διακυβέρνησης και κατ’ επέκταση το κόμμα που το υποστηρίζει.

Η χώρα δεν κλείνει. H χώρα  λειτουργεί  24/7. Η χώρα δεν περιμένει να βγάλουμε τα εσώψυχα μας. Η χώρα δεν είναι κέντρο ψυχαναλυτικής υποστήριξης.

Ψηφίζουμε λοιπόν κυβερνητική λύση. Δεν ψηφίζουμε για να μην εκλεγεί κάποιος που δεν μας αρέσει. Ψηφίζουμε αυτόν που θέλουμε να μας κυβερνήσει. Σαφές;  Νομίζω ναι, αλλά εδώ στήνεται το μεγάλο έργο.

Πράξη πρώτη . Ο Τσίρας είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, πρέπει να φύγει.

Πράξη δεύτερη. Ωραία τα είπε ο Δένδιας στη Βουλή.

Πράξη τρίτη. Καλά τους τα’πε ο Άδωνις στον Σκάι. Δεξιός δεν είμαι, αλλά…

Πράξη τέταρτη. Υποψήφιοι υψηλού επιπέδου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, όχι καθαρίστριες.

Πράξη πέμπτη. Θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε ΝΔ για να ξεβρομίσει ο τόπος.

Πράξη έκτη. Προδότες, πουλήσατε τη Μακεδονία.

Έτσι δουλεύουν το μηχανάκι διολίσθησης σε στήριξη της ΝΔ οι δήθεν μετριοπαθείς, δήθεν προοδευτικοί, δήθεν κεντρώοι, δήθεν φιλελεύθεροι, συμπολίτες μας.

Οι Πιπίτσες οι παρθένες που δεν ξέρουν, δεν άκουσαν ποτέ τι σημαίνει σκληρή ακροδεξιά διακυβέρνηση. Μόνο να φύγει ο τρισκατάρατος Συριζας κι ας έρθει  ο Κυριάκος πρωθυπουργός.

Θες να ψηφίσεις ΝΔ; Γούστο σου και καπέλο σου. Άσε, όμως, ρε φίλε, παλιέ σύντροφε, το φερετζέ. Υπερασπίσου την επιλογή σου κι άσε τα μιξοκλάματα .

Ό,τι και να λές, όσο κι αν το δικαιολογείς, την ημέρα των εκλογών, το ίδιο ψηφοδέλτιο θα ρίξεις με τον Πλεύρη, τον Σαμαρά, τον Μητσοτάκη, τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο Δήμος Ρόδου συμμετέχει στο τριήμερο πένθος της χώρας
Γιουρούσι, του Δημήτρη Μπρούχου
Η Έκθεση που εκθέτει…Trickle-down Mueller Report, του Γιώργου Σαράφογλου
1 Comment
  • Aris
    25 Φεβρουαρίου 2019 at 16:09

    Θες να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ; Γούστο σου και καπέλο σου. Άσε, όμως, ρε φίλε, παλιέ σύντροφε, το φερετζέ. Υπερασπίσου την επιλογή σου κι άσε τα μιξοκλάματα . Ακολούθησε το πολιτικό αφεντικό σου, τον ευέλικτο κηπουρό Γιάννη Ραγκούση ! Μη προσπαθείς να μας πείσεις να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ !

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.