Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Παρενθετικώς το γυμνό, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Όποιος – κάτοχος ή εργαζόμενος σε site πάσης φύσεως, πολιτικού χρώματος ή εντελώς άχρωμο – πιστεύει ότι την σήμερον ημέρα με τους χαλεπούς οικονομικώς καιρούς που διερχόμεθα, με την εις το κατώτατο σημείο ευρισκόμενη αναγνωσιμότητα των εφημερίδων με κίνδυνο να αναστείλουν την κυκλοφορία τους ή και μερικές να την διακόψουν, είναι της άποψης ότι ο ηλεκτρονικός τύπος τα πηγαίνει περίφημα, πλανάται πλάνην οικτρά.

Δυο μήνες τώρα παλεύω να πάρω διαφήμιση από καταστήματα για τα οποία είμαι βέβαιος ότι με την καταχώρισή της στο site iporta άμεσα θα πεισθούν για την ορθή κίνηση τους στην οποία προέβηκαν και άμεσα θα διακρίνουν τα οφέλη μιας καταχώρισης, αλλά εις μάτην. Μερικοί μάλιστα μαγαζάτορες – και εν όψει της επιστρεπτέας προκαταβολής που καλούνται τώρα να επιστρέψουν στο κράτος – δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν τα οικονομικά τους, υπό την έννοια ότι κάθε μήνα ‘μπαίνουν μέσα’ χρωστώντας ενοίκια και λοιπά λειτουργικά έξοδα τουλάχιστον τριών έως τεσσάρων μηνών. 

Δοθέντων: α) ότι η δημοσιογραφία δεν είναι στα καλύτερά της και β) ότι τα χρήματα στο διαδίκτυο βγαίνουν με πολύ δυσκολία, το ‘Πόρτα’ αναδιαρθρώνει την ύλη του παρεμβάλλοντας  μεταξύ των άρθρων του – σε αναλογία 5:1 – και αφιερώματα με φωτογραφίες που σχετίζονται με το γυμνό, ακολουθώντας τους νόμους της αγοράς η οποία, ως φαίνεται, και λόγω θερμοκρασιών πρωτίστως, αναγιγνώσκεται με μέγα πάθος από μια συγκεκριμένη κατηγορία αναγνωστών ανήκουσα στους ‘for weird people’ και η οποία κατηγορία μη έχουσα άλλα ενδιαφέροντα να πράξει, προτιμά την περιαγωγή στο διαδίκτυο ειδικά γι’ αυτού του περιεχομένου θέματα.

Με την αναλογία λοιπόν 5:1 – αργότερα μπορεί να συμπυκνωθεί σε 4:1, 3:1 κ.λ.π. – θα παρέχεται η δυνατότητα στους αναγνώστες μας να παρακολουθούν ‘εγκεφαλικά και σαγόνια μουδιασμένα’ να διαδραματίζονται εμπρός τους με τις παραθέσεις των φωτογραφιών που θα ξετυλίγονται σε όλο τους το μεγαλείο. Κι αν είναι από αυτούς τους αναγνώστες τους αναφερομένους πιο πάνω και οι οποίοι δεν πτοούνται με την πρώτη και επιζητούν κάτι το προκεχωρημένο, τότε ευχαρίστως να το προσφέρουμε υπό την προϋπόθεση και μόνο να αφήνουν την φαντασία τους αχαλίνωτη.

Ως μόνη εναλλακτική πρόταση που εξήτασε στο σημείο αυτό με την δέουσα σοβαρότητα η διεύθυνση του Περιοδικού – όπου και απερρίφθη πάραυτα άμα τη κατάθεσή της – ήταν: η προσφορά ενός λαγού (ζωντανού ή ελαφρώς σκαγιασμένου) ο οποίος θα προσφέρεται από το Περιοδικό μία φορά την εβδομάδα, ημέρα η οποία θα προαναγγέλλεται από το Περιοδικό, μια κίνηση τέτοια κατά την οποία θα συγκεντρώνεται ένα σοβαρό χρηματικό ποσό ικανό να συμβάλει ως ένα μεγάλο βαθμό στην άμβλυνση του όγκου των συσσωρευμένων προβλημάτων, απόρροια της κρίσης, στην οποία – ως κάθε εξ άλλου ηλεκτρονικό μέσο – έχει περιέλθει. 

Εν αναμονή αυτής της νέας μας σελίδας με την ελπίδα πως θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής στο χώρο των media και μη υπάρχοντος θέματος προς το παρόν, πάρτε ένα μικρό δείγμα από μια μουσική-χορευτική παράσταση έως καταφθάσουν με οργειώδεις ρυθμούς οι αποκαλύψεις εμπρός σας.

{Το κείμενο αποτελεί μυθοπλασία, μη αδιαφορώντας φυσικά για τα όσα αρκετά site σήμερα τεχνάσματα μετέρχονται, προκειμένου να επιζήσουν}. 

SHARE
RELATED POSTS
Πάλι για τον Τύπο…, του Γιώργου Αρκουλή
Εξομολόγηση, της Μαρίνας-Μαρίας Βασιλείου
Τα κρέμασα τα τρίγωνα…, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.