Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

“Παραμύθια της Καραντίνας”. Μια ιστορία που θα σας κόψει…τον βήχα!, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

 

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Στο Κατάστημα του Βασιλόπουλου στον Χολαργό, βρίσκονται ήδη στα ράφια μια σειρά από καινούρια αντισηπτικά και δυο μπουκάλια καθαρό οινόπνευμα. Οι αστυνόμοι Μένιος Σταρένιος και Λούλης Φασούλης βρίσκονται ήδη επί ποδός πολέμου για να διατηρήσουν την τάξη στο άνοιγμα του σούπερ Μάρκετ και να εξασφαλίσουν πως μέχρι να έρθει ο Υπουργός Ανάπτυξης και να τραβηχτούν τα πλάνα δίπλα στα μπουκάλια με το αντισηπτικό και το Οινόπνευμα, ώστε να διαφημιστεί η επάρκεια, κανείς μα κανείς δεν θα πλησιάσει.

Τα αντισηπτικά και το οινόπνευμα είναι και θα παραμείνουν όνειρο απατηλό για όποιον διανοηθεί έστω και να τα αγγίξει . Όμως δεν τους αρκεί αυτό. Σκοπεύουν να εγκλωβίσουν τον “ξεσκέπαστο τιμωρό” αυτόν τον πανούργο και σατανικό καταναλωτή που τριγυρνά τα σούπερ Μάρκετ της περιοχής και εξαφανίζει τα μαντηλάκια και τα αντισηπτικά εν ριπή οφθαλμού. Έχουν καταστρώσει ένα φοβερό σχέδιο, θέλοντας να του δώσουν την ψευδαίσθηση ότι το ράφι με το Οινόπνευμα θα είναι μια εύκολη λεία γι’ αυτόν.

Εν τω μεταξύ κάπου στην Φανερωμένης, ο Ρούλης που είχε κλείσει πια τα 12 του χρόνια είχε λυσσάξει πραγματικά όταν διαβάζει στα sites του Χολαργού ότι ο “ξεσκέπαστος τιμωρός” – ο οποίος πιθανόν να είναι και η αιτία που η έλλειψη των αντισηπτικών στην περιοχή του έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων – μένει ακόμη άγνωστος και ασύλληπτος. Το να συλληφθεί και να οδηγηθεί σιδηροδέσμιος μπροστά στις κάμερες του ΣΚΑΙ για να δικαστεί και καταδικαστεί δημόσια αρχίζει να γίνεται ο προορισμός της ζωής του. Μην έχοντας άλλη επιλογή και με ένα βαποριζατέρ γεμάτο χλωρίνη από το μπουκάλι που είχε ξεχασμένο η γιαγιά του στο WC ανά χείρας, ο Ρούλης αποφασίζει να δώσει νόημα στην άχαρη και μονότονη, μέσα στο παιδικό του δωμάτιο με τις αφίσες των iron maiden, κανονική του ζωή. Και ποιος θα άραγε θα μπορούσε να τον βοηθήσει σε αυτή την αναζήτηση και σύλληψη του σατανικού τιμωρού; Μα ο καταπληκτικός αλλά δυστυχώς πάντα αφηρημένος θείος Νίκος!

Πώς συνδέονται το περίφημο ράφι του Σούπερ Μάρκετ, ο Ρούλης, ο ξεσκέπαστος τιμωρός, οι δαιμόνιοι ντετέκτιβ και ο θείος Νίκος μεταξύ τους;

Ο Ρούλης και ο θείος Νίκος φοράνε δύο μαύρες μάσκες πάνινες – αγορασμένες από το Φαρμακείο του κ. Γιώργου στην γωνία της Περικλέους και πηγαίνουν στο Σούπερ Μάρκετ, για να αγοράσουν δήθεν τορτελίνια και κρέμα γάλακτος.

Ο Θείος Νίκος είχε πάντα αδυναμία στα τορτελίνια με φέτα να κολυμπάνε μέσα σε μια πλούσια αλλά καθόλου, πρέπει να ομολογήσουμε, υγιεινή κρέμα γάλακτος. Στην είσοδο, οι δύο πανούργοι αστυνομικοί τους σταματούν καθώς ο Ρούλης έχει στην τσάντα του το βαποριζατέρ με την χλωρίνη και φορά στραβά την μάσκα καθώς η μεγάλη μύτη του αφήνει ένα χάσμα επικίνδυνου αέρα κάτω από το στόμα. Ο θείος Νίκος δεν έχει στείλει sms ….

Λίγο πριν τους κόψουν πρόστιμο για πολλαπλά εγκλήματα, ο θείος Νίκος μιλώντας τους για την αξία της απαντοχής τους πείθει ότι πρόκειται για ένα πλαστικό ακίνδυνο παιχνίδι που το χρησιμοποιούν για να παίξουν μπουγέλα με τους γείτονες, πως η μύτη του Ρούλη θα φτιάξει μετά την πλαστική, όταν με το καλό ανοίξουν τα χειρουργεία και πως το παλιό του iphone δεν έχει κάνει ενημέρωση στο καινούριο ios και μπλοκάρει τα sms.

Τα πράγματα όμως θα αγριέψουν πολύ όταν στο Σούπερ Μάρκετ ο Ρούλης θα έρθει αντιμέτωπος με ξεσκέπαστο τιμωρό, τον διαβόητο μαζώχτρα των αντισηπτικών, ενώ οι αστυνομικοί κάθε τρεις και λίγο θα υποπτεύονται τον Ρούλη και τον αφηρημένο παλαβό ασπρομάλλη θείο του ως μέλη της συμμορίας πυρήνες της χλωροκίνης, μιας εξτρεμιστικής ομάδας που εμφανίστηκε δέκα σχεδόν μέρες μετά το ξέσπασμα το πανδημίας ξεβάφοντας με χλωρίνη όλες τις δημόσιες πινακίδες της Αττικής.

Πώς θα αποπειραθεί να κλέψει τα μπουκάλια με το οινόπνευμα και τα αντισηπτικά ο διαβόητος σούπερ τιμωρός; Θα έρθει αντιµέτωπος µε αυτόν και θα τον σταματήσει ο Ρούλης; Πώς και με ποιόν τρόπο την τελευταία στιγμή ο αφηρημένος θείος Νίκος θα χύσει την διπλή συσκευασία με κέτσαπ στον διάδρομο με τα απορρυπαντικά και θα ματαιώσει την απόδραση του Τιμωρού; Ποιος ειδοποίησε τους δύο ντετέκτιβ που έπιναν καφέ στην γωνία και χάζευαν το μαγαζί με τα γυναικεία εσώρουχα να τρέξουν και να συλλάβουν τον επικίνδυνο καταναλωτή; Ευτυχώς οι γονείς του Ρούλη, ο ΣΚΑΙ αλλά και ο Χαρδαλιάς δε θα µάθουν ποτέ τίποτα γι’ αυτή την περιπέτεια – διαφορετικά θα πάθαιναν εγκεφαλικό… Μια ιστορία που θα σας κόψει…τον βήχα!!!

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το καλοκαίρι που πέρασε, του Στάθη Παναγιωτόπουλου
Περιμένοντας την Πανσέληνο, του Μάνου Στεφανίδη
Δημήτρης Κατσούλας
Της άλλαξε τη…φωνή, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.