Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στον Πολιτισμό

Παράταση της έκθεσης του Σωτήρη Σόρογκα μέχρι τις 21 Αυγούστου στη Ρόδο

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Διαβάστε και ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του Σωτήρη Σόρογκα στην Τζίνα Δαβιλά Σωτήρης Σόρογκας, ένας Ζωγράφος για την Αιωνιότητα”

Μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημειώνει η ευρισκόμενη σε εξέλιξη έκθεση του εξαίρετου κι ευρύτερα αναγνωρισμένου ζωγράφου και Ομότιμου Καθηγητή της Ζωγραφικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, του κ. Σωτήρη Σόρογκα με τίτλο «Ιχνηλασίες Αυτογνωσίας», η οποία φιλοξενείται στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, το Δ.Σ αποφάσισε την παράτασή της μέχρι την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019.

Ο μεγάλος αυτός εκθεσιακός χώρος, έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη ομορφιά και αρχοντιά με τα έργα του πολυτάλαντου καλλιτέχνη, ο οποίος διαθέτει μεγάλη παιδεία και καλλιέργεια, παραμένοντας σεμνός κι έχοντας κάνει πράξη μια από τις βασικές του προτεραιότητες, που δεν ήταν άλλη από την ανάγκη του να βοηθήσει πολιτισμικά και ποικιλοτρόπως τις νεώτερες γενιές, πράγμα που απέδειξε με την πολύχρονη κι επιτυχημένη παρουσία του ως Δάσκαλος. Ένας υποδειγματικός Δάσκαλος, με συναίσθηση ευθύνης του ρόλου και των καθηκόντων του, στοιχεία που συμπληρώνονται άλλωστε από την συναδελφικότητα και το απαράμιλλο ήθος του, από τις βαθιές του εμπεδωμένες γνώσεις και τους ανοιχτούς πνευματικούς του ορίζοντες, που με κάθε ευκαιρία διαπιστώνουμε ότι τον διακρίνουν.

Ο Σωτήρης Σόρογκας διακρίνεται επίσης για το ξεχωριστό εικαστικό ταλέντο του, όπως και για την ανανεωτική του κάθε φορά εκφραστική διάθεση, η οποία αφορά τους αισθητικούς, όσο και πνευματικούς προβληματισμούς που θέτει μέσα από τα έργα του.

Στο ενεργητικό του, έχει πάμπολλες και σημαντικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με έργα που θεωρούνται δικαίως περιζήτητα. Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι και δικαιωμένοι που τον φιλοξενούμε εφέτος το καλοκαίρι στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης της Ρόδου.

Η αυξημένη προσέλευση, ο θαυμασμός και τα πολύ θετικά σχόλια, εύγλωττα αποτυπώνονται στο βιβλίο εντυπώσεων από τους φιλότεχνους της πόλης μας και τους αλλοδαπούς επισκέπτες του νησιού μας.

Είναι ένα εικαστικό γεγονός που δεν πρέπει να χάσει ο κάθε φιλότεχνος.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης, κάθε μέρα εκτός Κυριακής και Δευτέρας, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Για το Δ.Σ
Δρ Νικόλαος Τσ. Φρόνας
Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης
του Δήμου Ρόδου

Ρόδος 1-8-2019

SHARE
RELATED POSTS
12814520_10153547135961482_9187942861297292135_n.jpg
ΠροΣΩΠΑ: σωπαίνεις, όταν τα πρόσωπα μιλούν-Έκθεση του Δημήτρη Μεσσήνη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα στις 15 Σεπ
Βάλιας Σεμερτζίδης: η καρδιά της Τέχνης “χτυπά” στη Ρόδο – Δωρεά 103 έργων στο Δήμο Ρόδου του σπουδαίου εικαστικού & χαράκτη
Βρετανοί, δεν έχετε πια λόγο να κρατάτε τα Γλυπτά του Παρθενώνα, του Αντώνη H. Διαματάρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.