ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στη Ψυχολογία

ΠΑΝΑΚΕΙΑ: 8ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας – Θεματολογία 2018: “Σχέσεις Ζωής”

Spread the love

8ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας της “Πανάκεια”, 11-15 Ιουλίου, ώρα 9 μ.μ, Θερινό Κινηματοθέατρο “Ρόδον”.

Θέμα: Σχέσεις Ζωής.

Είσοδος ελεύθερη. 

H  Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Πανάκεια» διοργανώνει το 8ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας από 11 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου 2018 στο Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας.

Μετά την προβολή της ταινίας το προσωπικό της “Πανάκεια” είναι πρόθυμο να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού σχετικές με την ψυχική υγεία. Παράλληλα, θα διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Πρόγραμμα προβολών 8ου Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας:

Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον, ώρα 9 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη

 

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

EVERYBODYS FINE (2009), Περιπέτεια-Δράμα, Διάρκεια 99’
Κατάλληλο για άτομα άνω των 13 ετών

Σκηνοθεσία: Κερκ Τζόουνς, με τους: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ντριού Μπάριμορ, Κέιτ Μπεκινσέιλ και Σάμ Ρόκγουελ

O Φρανκ Γκουντ δουλεύει όλη του τη ζωή σε ένα εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων προσπαθώντας να εξασφαλίσει το καλύτερο για την οικογένειά του. Όταν πια βγαίνει στη σύνταξη, συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει επαφή με τα τέσσερα παιδιά του και αισθάνεται την ανάγκη να επανασυνδεθεί μαζί τους. Μετά από μια αποτυχημένη πρόσκληση σε οικογενειακό μπάρμπεκιου, όπου δεν εμφανίζεται κανείς, ο Φρανκ φτιάχνει τις βαλίτσες του και αποφασίζει να επισκεφτεί ο ίδιος τα παιδιά του: τον «καλλιτέχνη» Ντέιβιντ στη Νέα Υόρκη, την Έιμι  που είναι «μεγάλο στέλεχος» σε διαφημιστική στο Σικάγο, τον «διευθυντή ορχήστρας» Ρόμπερτ στο Ντένβερ, και τη μικρότερη κόρη του, Ρόζι που είναι «χορεύτρια σε μεγάλο σόου του Λας Βέγκας». Και μέσα από αυτό το μεγάλο ταξίδι ανακαλύπτει ότι η ζωή τους είναι λιγότερη ρόδινη από όσο την περιέγραφαν…

Μία συγκινητική ταινία που περιγράφει τις σχέσεις των ενήλικων παιδιών με τους γονείς τους, τους άρρηκτους συναισθηματικούς δεσμούς με το παρελθόν μας αλλά και τη θαλπορή  και την αγάπη που βρίσκει κανείς στην οικογένειά του.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

LADY BIRD (2017) Κωμωδία-Δράμα, Διάρκεια 94’
Κατάλληλο για άτομα άνω των 15 ετών

Σκηνοθεσία: Γκρέτα Γκέργουϊκ, με τους: Σαουόρς Ρόναν, Τιμοτέ Σαλαμέ, Τρέισι Λετς, Οντέγια Ρας και Λόρι Μέτκαλφ

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, μια δεκαεπτάχρονη με κλίση στις Τέχνες ενηλικιώνεται στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια. Η Κριστίν “Lady Bird” ΜακΦέρσον είναι τελειόφοιτη του Λυκείου από μια λαϊκή συνοικία.  Λαχταρά την περιπέτεια, την ανώτερη κουλτούρα και μια ευκαιρία, αλλά δεν βρίσκει τίποτα από αυτά στο Καθολικό Λύκειο του Σακραμέντο. Η ταινία LADY BIRD ακολουθεί το τελευταίο έτος του ομώνυμου χαρακτήρα της στο Λύκειο, συμπεριλαμβανομένων της πρώτης αισθηματικής της σχέσης, της συμμετοχής στο σχολικό παιχνίδι και, κυρίως, της αίτησης για το κολέγιο.

Στην ταινία παρουσιάζεται πολύ ρεαλιστικά η συγκρουσιακή σχέση της έφηβης κόρης με τη μητέρα της που περνάει από χίλια κύματα αλλά καταλήγει  στην αμοιβαία συγχώρεση, κατανόηση και αποδοχή.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΤΖΑΜΑΪΚΑ, 2017, Δραματική Κομεντί, Διάρκεια  93’
Κατάλληλο για όλους

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός, με τους: Φάνης Μουρατίδης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Νικολέττα Κοτσαηλίδου

Ο Άκης οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος, δεμένοι από μικροί ως αδέλφια αποξενωμένοι όμως στην ενήλικη καθημερινότητά τους, πρωταγωνιστούν σε μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ως την Τζαμάικα – το άπιαστο όνειρο που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία που σφύζει από χιούμορ, συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

BEACHES – ΟΙ ΦΙΛΕΣ, 1988, Κωμωδία-Δράμα, 123’
Κατάλληλο για άτομα άνω των 15 ετών

Σκηνοθεσία: Γκάρι Μάρσαλ, με τους: Μπέτι Μίντλερ και Μπάρμπαρα Χέρσεϊ

Όταν η ζωηρή και ατίθαση Σι Σι συναντά την πλούσια και μετρημένη Χίλαρι, μια βαθιά φιλία ξεκινά μεταξύ τους, η οποία θα περάσει χίλια κύματα μέχρι να καταλάβουν οι δυο τους πόσα πράγματα τις ενώνουν και πόσο πολύ αγαπιούνται… Ιδιαίτερα συγκινητική ταινία – ύμνος στη φιλία μεταξύ γυναικών- που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και προτάθηκε για Όσκαρ.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

MARLEY AND ME – ΜΑΡΛΕΪ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΕΛΑΣ, 2008, Κωμωδία-Δράμα-Οικογενειακή, 115’
Κατάλληλο για όλους

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φρανκελ, με τους: Όουεν Γουίλσον, Τζένιφερ Άνιστον, Έρικ Ντέιν και Άλαν Άρκιν

Οι δημοσιογράφοι Τζον και Τζένιφερ Γκρόγκαν είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι που έχει πρόσφατα μετακομίσει στη Φλόριντα. Η Τζένιφερ ανυπομονεί να αποκτήσει παιδιά, κάτι όμως για το οποίο ο Τζον δεν αισθάνεται ακόμα έτοιμος. Προκειμένου να κατευνάσει την έντονη επιθυμία της γυναίκας του, αποφασίζει να της φέρει στο σπίτι ένα σκύλο, τον Μάρλεϊ, που θα φέρει τα πάνω κάτω όχι μόνο στα έπιπλα του σπιτιού, αλλά και στην ίδια τη ζωή τους. Ο Μάρλεϊ διδάσκει τελικά σε όλους τη μοναδικότητα των οικογενειακών σχέσεων αλλά και τις μεγάλες αξίες της ζωής.

Μετά τιμής

Δρ. Πλατής Αναστάσιος

Πρόεδρος του Δ.Σ της «Πανάκεια»

  Με τη στήριξη:

Δημοτικός  Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης Ρόδου

Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου Θέασις

Θέ@σις   

SHARE
RELATED POSTS
Οι 12 λόγοι που απιστεί ο άνδρας, της Μαρίνας Μόσχα
Χατζηδιάκος Φώτης : Η σύμβαση για την καθημερινότητα έχει οσμή σκανδάλου!-Συνέντευξη του τ.Δημάρχου Ρόδου
Τι ελκύει έναν άνδρα σε μία πιο ώριμη γυναίκα;, της Μαρίνας Μόσχα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.