Πόρτα στη Δωδεκάνησο

ΠΑΝΑΚΕΙΑ: Οικοτροφείο ολοκληρωμένης φροντίδας για ασθενείς με άνοια στην Ρόδο – Η εμπιστοσύνη στον Δρ Πλατή συνεχίζεται

Spread the love

Ο Δρ. Πλατής Αναστάσιος είναι Ψυχίατρος, ιδρυτής και Πρόεδρος της ΠΑΝΑΚΕΙΑ. Το βιβλίο του «Δρομολόγιο-Δρ Αναστάσιος Πλατής, ο Ψυχίατρος, ο Πολιτικός, ο Άνθρωπος» διατίθεται από τα γραφεία της ΠΑΝΑΚΕΙΑ δωρεάν. 

Είναι η καλύτερη είδηση, το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για τους ασθενείς με άνοια και για τους ανθρώπους που τους φροντίζουν. Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στη Δωδεκάνησο Οικοτροφείο που θα παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα σε ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου και σημαντική  αποφόρτιση στις οικογένειες τους  ακολουθώντας τις διεθνείς κατευθύνσεις, οδηγίες και πρακτικές.

Κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας  σε φορείς για τη δημιουργία 8 Οικοτροφείων , 6  Κέντρων Ημέρας και 4 κινητών μονάδων για την άνοια  σε όλη την Ελλάδα, κατόπιν αξιολόγησης , το Υπουργείο Υγείας ανέθεσε στην Πανάκεια για την Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τη δημιουργία οικοτροφείου για ασθενείς τελικού σταδίου. Η τελική επιλογή στηρίχθηκε στο κριτήριο της τεχνογνωσίας και εμπειρίας της «Πανάκεια» στη λειτουργία δομών που αφορούν την άνοια στην εν λόγω περιοχή. (Ξενώνας ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Μελίτη, προστατευμένα διαμερίσματα «Αργολίδα» και «Εν πλω», Κέντρο Ημέρας «Κορωνίς», «Πανάκεια κατ’ οίκον», Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης ασθενών με άνοια «Αρσινόη» και Ιατρείο μνήμης)

Η «Πανάκεια» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2003, δημιουργώντας  τις ρίζες της από το 1979 με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Η εταιρεία εργάζεται με τον πληθυσμό για την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας και προωθεί την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση, την κοινωνική ενσωμάτωση και την απασχόληση ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, ενισχύοντας τον σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση και την ισοτιμία τους ως πολίτες.

Η άνοια δεν είναι μια αρρώστια για την οποία οι ασθενής και οι οικείοι τους πρέπει να ντρέπονται ή να την κρύβουν, να δίνουν μόνοι τους τη μάχη εναντίον της. Η «Πανάκεια» έχει ήδη κάνει τα πιο σημαντικά βήματα προκειμένου να γίνει  μέλος  του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια, διατηρώντας στενή συνεργασία με την πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, κα Παρασκευή Σακκά και την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών κα Μάγδα Τσολάκη.

Πριν γίνουν όλα αυτά, η εταιρεία Πανάκεια ίδρυσε το 2009 το Συμβουλευτικό  Σταθμό για την άνοια και στη συνέχεια προχώρησε σε μία προσπάθεια καταγραφής των ασθενών με άνοια στη Ρόδο και σε όλα τα νησιά του Νομού Δωδεκανήσου.

Στη συνέχεια ιδρύθηκε το Ιατρείο Μνήμης και το Κέντρο  Ημερήσιας Απασχόλησης Ασθενών με άνοια «Αρσινόη». Από το 2009 έως σήμερα έχουμε εξυπηρετήσει πάνω από 1000 ασθενείς αρχικού , μεσαίου και τελικού σταδίου και αντίστοιχους φροντιστές τους.

Διαβάστε περισσότερα για τον Δρ Αναστάσιο Πλατή ΕΔΩ

SHARE
RELATED POSTS
Μετεκλογικό μήνυμα του κου Χαράλαμπου Κόκκινου
Η απάντηση για τα 6.634,44 € ήρθε από την Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών της ΠΝΑι
Ρόδος “Διαγόρας”: ανησυχία για τα μέτρα προστασίας του προσωπικού του Πύργου Ελέγχου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.