Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πρόσωπα - Αφιερώματα

Παναγιώτης Μαδούρος: νέος εξαιρετικός ετών 19. Κι όμως υπάρχει ακόμη ελπίδα, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Τζίνα Δαβιλά

 

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Ο Παναγιώτης Μαδούρος στις 4 πμ βρήκε το 5 ημερών νεογνό τοποθετημένο σε καρότσι supermarket στην είσοδο πολυκατοικίας στη Ν.Σμύρνη και ειδοποίησε το “Χαμόγελο του Παιδιού” στις 12 Σεπ. 2019

 

«Η κοινή λογική θριαμβεύει μόνο όπου κοιμάται η σκέψη»

Oscar Wilde

Ο νεαρός Παναγιώτης Μαδούρος είναι το υπόδειγμα για τις λοιπές και τους λοιπούς  Παναγιώτηδες όλων των ηλικιών που βυθίζονται στην καθημερινότητά τους χωρίς να ξανακοιτάξουν τι συμβαίνει δίπλα  τους. Υπόδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας, και ευελπιστώ, και μίμησης αν υποτεθεί ότι μέσω της τηλεόρασης δοκιμάζεται η κοινωνική και συναισθηματική ευφυΐα μας.   Αν υποθέσουμε ότι η δυναμική της εικόνας από το δημοφιλέστατο μέσο της τηλεόρασης καθορίζει σημαντικά τη συμπεριφορά μας  αναλαμβάνοντας το ρόλο του κοινωνικού σχολείου, πόσοι θα επαναλάβουν την πράξη του Παναγιώτη; Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να δοκιμαστεί σύντομα η κοινωνική μας ευαισθησία, αλλά καθημερινά συμβαίνουν γεγονότα που χρήζουν της βοήθειας συμπολιτών. Πόσοι, λοιπόν, δεν θα αδιαφορήσουν μπροστά στην ανημποριά του συμπολίτη τους; Πόσοι δεν θα βυθιστούν στον υπέροχο, ανόητο μικρόκοσμό τους; Πόσοι θα σκύψουν με σεβασμό στο πρόβλημα του άλλου αφήνοντας στην άκρη την κινητή συσκευή επικοινωνίας; Διότι δεν είμαστε μόνο αδιάφοροι στον πόνο του άλλου, γινόμαστε και ανύπαρκτοι της δικής μας ζωής.

Ένα μωρό σώθηκε από τον αυτοσεβασμό και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο του Παναγιώτη Μαδούρου. Άξιοι συγχαρητηρίων οι γονείς που ανέθρεψαν ένα σπουδαίο λεβέντη. Λεβεντόπαιδο και λεβέντη στην ψυχή . Τον καμάρωσα. Η ευθύνη της ευθύνης να δώσουμε στα παιδιά μας ό,τι έχουμε χρέος να δώσουμε είναι η πιο βαριά έχοντας πετύχει την πιο βαθιά «επένδυση». Να μάθουν να κοιτούν, να βλέπουν προσεκτικά τι γίνεται δίπλα τους. Να μην βλέπουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά τον εαυτό τους μέσα από το πρίσμα και την ανάδραση και από τους άλλους.

Ο Παναγιώτης, ο φοιτητής της Φαρμακευτικής Σχολής, είναι η φανερωμένη λανθάνουσα ελπίδα μας από την επιπόλαιη πράξη της συνομήλικης μητέρας. Παλέτα χρωμάτων οι ενέργειές μας, εκεί που απελπίζεσαι, εκεί και αναθαρρείς. Από κάποιους Παναγιώτηδες που γράφουν με κόκκινο, πράσινο, πορτοκαλί και θαλασσί την καθημερινότητά τους φωτίζοντας, ομορφαίνοντας την δική μας. Που χαϊδεύουν με χαρά και χαμόγελο τις θλιβερές μέρες ενός κόσμου που επιμένει να υπηρετεί την φτήνια και το επιφανειακό.

Ηλιόχαρο το παλικάρι που μας έδωσε το ωραιότερο μήνυμα της περασμένης εβδομάδας. Και μετά αναρωτιούνται οι νεολαίοι πού πάνε… Αφού υπάρχει ένας, θα υπάρχουν και άλλοι.  Και αυτό είναι η ελπίδα η ζωντανή.

Καλή εβδομάδα!

16.09.2019

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
mgg2.jpg
Τόσες ευχές…, της Μαρίας Γεωργαλά
Ο Διονύσης Χαριτόπουλος θα μιλήσει στον ΣΚΑΙ 100.8 την 1η Αυγούστου 2015
“Σε είδα να κλαδεύεις…”, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.